Meer vrouwen dan mannen op kieslijst N-Va SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Meer vrouwen dan mannen op kieslijst N-Va SINT-PIETERS-LEEUW

N-va
Foto Felix Merckcx
 

N-VA Sint-Pieters-Leeuw heeft - als een van de eerste in Vlaanderen- de volledige kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkíezingen klaar. Het is een opvallend gevarieerde lijst, met een sterke mix van jong en oud, de verschillende deelgemeenten, verschillende lokale verenigingen, vaste waarden én opvallende nieuwkomers. Achter lijsttrekker Luc Deconinck staan heel wat sterke vrouwen, want de lijst telt meer vrouwelijke dan mannelijke kandidaten (16 vrouwen en 15 mannen).

N-VA deed op 1 januari 2013 voor het eerst haar intrede in het bestuur van Sint-Pieters-Leeuw. Onder leiding van burgemeester Luc Deconinck en met schepenen Jan Desmeth, Marleen De Kegel en Gunter Coppens gaf de N-VA-ploeg in de gemeente- en OCMW-raad gestalte aan de verandering in Sint-Pieters-Leeuw. De

De lokale N-VA-afdeling van voorzitter Herwig Smeets maakt zich nu op voor de lokale verkiezingen, waar de partij aan de Leeuwse bevolking het vertrouwen wil vragen om de gemeente ook in de volgende jaren te besturen. Van de lijst in 2012 staan er nu nog 17 op.

Als een van de eerste in de regio heeft N-VA Sint-Pieters-Leeuw de volledige kandidatenlijst klaar.

Lijsttrekker Luc Deconinck staat aan het hoofd van een zeer gevarieerde lijst. "We hebben een fraaie en evenwichtige kieslijst met 16 vrouwen en 15 mannen", zegt een trotse afdelingsvoorzitter Herwig Smeets.

"We willen de hele Leeuwse bevolking aanspreken en dus hebben we een mix van jong en oud, van verschillende deelgemeenten, verschillende verenigingen, zowel vaste waarden als opvallende nieuwkomers".

N-VA Sint-Pieters-Leeuw doet duidelijk niet aan leeftijdsdiscriminatie. De jonge nieuwkomer Elisa Amsalkhir uitRuisbroek is mogelijk de jongste kandidaat van Vlaanderen. Ze is nu nog minderjarig en zal pas stemgerechtigd zijn bij de verkiezingen in oktober. Maar naast vijf dertigers, vier veertigers en zeven vijftigers staan er ook negen zestigers, vier zeventigers en een krasse tachtiger op de lijst. Jeugdig enthousiasme én de nodige ervaring.

De lijst wordt versterkt met enkele opvallende namen, zoals coördinator van de scholengemeenschap Veerle Seré, voorzitter van K.V. Brucom Mark De Bosscher en trainer van SK Vlezenbeek Dirk Desmet, bedrijfsleidster Chantal Lelie, Nicole Van Bellinghen van OKRA Negenmanneke, Armand Ost uit Ruisbroek,  Devillé gekend van het duo Pipo en Pipette en Jeroen Tiebout, woordvoerder en adjunct-kabinetschef van Vlaams minister Ben Weyts.

Eerder kon N-VA Sint-Pieters-Leeuw al uitpakken met Hugo Wauters, voorzitter van KV Zuun, Valerie Wulleman, actief in vele sociale verenigingen en uit Vlezenbeek Viviane De Gieter, sociaal sterk geëngageerd en zus van Willy Sommers.

plaats

voornaam

naam

1

Luc  

Deconinck

2

Marleen 

De Kegel

3

Jan 

Desmeth

4

Gunther

Coppens

5

Nicole

Billens

6

Herwig

Smeets

7

Kim

Paesmans

8

Eddy 

De Cock

9

Betty

Willems

10

Veerle

Seré

11

Marc

De Bosscher

12

Armand

Ost

13

Jeanine

Van der Velden

14

Viviane

De Gieter

15

Chantal

Lelie

16

Patsy

Demartin

17

Peter

De Clercq

18

Hans

Devillé

19

Eliane

Anseeuw-Trogh

20

Hugo

Wauters

21

Valerie

Wulleman

22

Dirk

Desmet

23

Lili

Ockerman

24

Nicole

Van Bellinghen

25

Johan

Huygh

26

Jan 

Van Belle

27

Frida

Willecomme

28

Elisa

Amsalkhir

29

Sarah

Van Hassel  

30

Jeroen

Tiebout

31

Gust   

Crabbe

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jan 2018
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief