Smid François en Marie-Jeanne uit SINT-PIETERS-LEEUW zijn 70 jaar getrouwd.

C21

Smid François en Marie-Jeanne uit SINT-PIETERS-LEEUW zijn 70 jaar getrouwd.

Leeuw_platina_van_belle_g_
François Van Belle en Marie Jeanne De Vlaeminck vierden hun platina huwelijk. Foto © Emile Devogeleer.
 
Leeuw_platina_van_belle_e__
Leeuw_platina_van_belle_e_
Leeuw_platina_van_belle_e_
 

François Van Belle (90) en Marie Jeanne De Vlaeminck (92) uit de Henri Detréstraat in Sint-Pieters-Leeuw zijn geboren in Sint Pieters Leeuw. Ze vierden hun platina huwelijk. 

Ze leerden elkaar kennen op de boerentram op weg van en naar de school in Brussel.

op 31 januari 1948, de dag dat de vlees en brood tickets werden afgeschaft, stapten ze in het huwelijksbootje. Enkele maanden nadien werd hun zoon Armand geboren. François werkte als smid in de smidse van zijn ouders.  Marie Jeanne was tot 1950 aan de slag bij de kas van het kindergeld voor zelfstandigen. Bij de geboorte van dochter Danielle werd Marie-Jeanne huisvrouw.
Als hobby kweekten zij aardbeien en nadien ook ander fruit, Marie Jeanne werkte samen met haar ouders hele dagen in de kwekerij, dit was zwaar werk, maar toch deinsde Marie Jeanne niet terug om een zware rugsproeier op de rug te nemen en de plantjes te besproeien.
François in de volksmond “Susse “ genoemd werkte bij zijn vader met zijn broer en schoonbroer in de smidse in Sint Pieters Leeuw, beter gekend als “Bij Den Brik”.
Susse was smal, sterk en lenig, maar als hij met de voorhamer sloeg gingen bij de slag zijn beide voeten van de grond. Het echtpaar kreeg twee kinderen Armand en Danielle, hieruit kwamen er nog 4 kleinkinderen: Monica, Dana, Melina en Wim en 7 achterkleinkinderen Emma, Tibaut, Yarko, Ward, Lucca, Owen en Britt.
Nu trekken ze geregeld naar de markt in Halle en bezoeken La Dragee.Wekelijks eten ze in het “Makro restaurant” . Ook daar maakten ze doorheen de jaren vele vrienden en zo blijven ze hun sociale contacten onderhouden

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 feb 2018
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief