SINT-PIETYERS-LEEUW - Ook "trage" fietsers toegelaten in Colomadreef

C21

SINT-PIETYERS-LEEUW - Ook "trage" fietsers toegelaten in Colomadreef

Sint-pieters-leeuw
EP

 Binnenkort mogen fietsers op de fiets blijven zitten om door de hoofddreef van het Colomapark te rijden, tenminste als ze traag rijden en de wandelaars respecteren. Dit principe werd door de gemeenteraad van 22 februari 2018 goedgekeurd.

Jan Desmeth, schepen van mobiliteit: "Reeds vele jaren staat de hoofddreef van Coloma op de bereikbaarheidskaarten van de basisscholen Don Bosco en Den Top. Het geeft dus al jaren een veilige route aan om te voet of met de fiets naar school te gaan. Echter, je moest dan wel afstappen en met de fiets aan de hand door de hoofddreef stappen, ook als er op een doordeweekse ochtend geen wandelaars in het park zijn. Dat vonden we absurd en daarom hebben we - in overleg met Natuur en Bos - besloten fietsers toe te laten mits het respecteren van wandelaars. Hopelijk helpt het om kinderen uit de buurt toch de stap te  laten zetten om eens met de fiets naar school te gaan. Den Top en Don Bosco hebben  immers de hoogste percentages op het vlak van gebruik van de wagen om kinderen naar school te brengen. "

Door het openstellen van de hoofddreef van domein Coloma voor fietsers wordt voor de fietsers een veilige en aangename trage verbinding gerealiseerd tussen het centrum van Sint-Pieters-Leeuw en de verkaveling Hoge Paal.

Schepen van nutsvoorzieningen Lucien Wauters: "Sinds vorig jaar hebben we ook in het tweede deel van de hoofddreef verlichting geplaatst. Dit jaar voorzien we nog de vervanging van de oude installatie met gloeilampen in het eerste gedeelte door hetzelfde type met led-lampen."

Kleine maar duidelijke borden zullen aangeven dat men met de fiets de andere delen van het park niet mag gebruiken. Het gaat dus enkel over de hoofddreef. Voor de zijwegen in het domein blijft eenfietsverbod gelden dat door het verbodsbord C11 kan aangeduid worden. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2018
Felix Merckx
Ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief