SINT-PIETERS-LEEUW - De geschiedenis van de Paters van Scheut

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - De geschiedenis van de Paters van Scheut

Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 

Op 20 maart is het opnieuw zo ver, dan organiseren zo'n 200 Davidsfonds afdelingen in Vlaanderen en Brussel hun beste geschiedenisactiviteit. Dit jaar is het thema religie. Het Davidsfonds Sint-Pieters-Leeuw organiseert ook een activiteit op 20 maart om 20u, over de geschiedenis van de paters van Scheut, in het Huis van de Paters van Scheut, Klein Bijgaardenstraat 27A in Sint-Pieters-Leeuw.

De missionarissen van Scheut zijn in Sint-Pieters-Leeuw een begrip. Vandaag verblijven er een dertigtal oudere paters en broeders in het huis van de congregatie. Tot een halve eeuw geleden werden er de novicen opgeleid. Toch weten we in feite weinig over het werk van de congregatie, daarom deze infoavond.

Eric Manhaeghe, CICM, zelf scheutist en van vorming missiewetenschapper, vertelt ons met welk doel de congregatie werd gesticht, hoe ze dat doel wou realiseren en op welke basis ze haar missieprojecten uitkoos. Welke tegenstand diende ze te overwinnen, op wie kon ze rekenen? Hoe evolueerde de werkwijze van de congregatie in de loop van de 20e eeuw, waarom waren deze evoluties nodig en wat zijn vandaag de actieterreinen van de congregatie?

Meer info: www.davidsfondsspl.be en www.facebook.com/DavidsfondsSPL

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 mrt 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief