SINT-PIETERS-LEEUW - Leeuwerik loopt nieuw joggingseizoen op gang

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Leeuwerik loopt nieuw joggingseizoen op gang

Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 
Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 

Met de Natuurloop 2018, de traditionele grote groepstraining die ieder jaar begin maart wordt georganiseerd, liep Joggingclub Leeuwerik uit Sint-Pieters-Leeuw afgelopen weekend het nieuwe joggingseizoen op gang.

Iets meer dan 80 clubleden hadden op carnavalszondag 11 maart hun Leeuwerik-shirt uit de kast gehaald voor deze eerste ‘officiële’ afspraak van het nieuwe loopjaar. Door de hevige regenbuien van de nacht voordien lag het Lennikse parcours er op sommige stukken bijzonder zwaar en modderig bij, maar gelukkig zorgde een pril lentezonnetje voor bijzonder aangenaam loopweer.

Al voor het derde jaar op rij schoot Joggingclub Leeuwerik het stratenloopseizoen op gang met de ‘Natuurloop’, geen wedstrijd, maar wel een groepstraining, een eerste officieel clubmoment na de donkere, natte en koude wintermaanden. De organisatie van deze Natuurloop lag opnieuw in de bekwame handen van de ervaren Leeuwerik-krijgers Marc Leo, Stefaan Bellemans en Johnny Pandelaere, die net als vorig jaar een uitdagend parcours doorheen een prachtig stukje Pajottenland hadden uitgetekend. Ook nu weer mocht Leeuwerik rekenen op de gastvrijheid van voetbalclub KFC Lennik, waarvoor dank.

Nadat de allerkleinste Leeuwerikjes een goed gevulde ‘goodie bag’ bijeen hadden gerend tijdens de ‘karamellekesloop’, trok de hele bende zich op gang voor een rondje van 5, 7 of 10 kilometer doorheen het glooiende Lennikse landschap. Na het geploeter in de modder, het geklauter op de hellingen en een verkwikkende douche, werd er nog gezellig nagekaart in de kantine van KFC Lennik. En werden bij vele clubleden alvast nieuwe loopplannen gesmeed en doelen voor het nu officieel gestarte joggingseizoen gesteld.

Een nieuwe Leeuwerik-afspraak volgt trouwens volgend weekend al. Op zaterdag 17 maart is de Lentejogging in Dworp, een organisatie van de bevriende loopclub Joggers Beersel, de eerste wedstrijd op de kalender van het clubcriterium 2018.

Joggingclub Leeuwerik is gezellige en familiale vereniging waarin gezond bewegen in een sfeer van plezier en kameraadschap voorop staat. Resultaten – voor wie dat wil – volgen dan vanzelf wanneer er regelmatig wordt getraind. Bij ‘Leeuwerik’ is iedereen welkom. Jong of oud, man of vrouw, start-to-runner of ervaren marathonloper… iedereen vindt bij Leeuwerik wel een trainingsgroep van zijn of haar niveau.

Interesse? Loop dan gewoon eens langs op één van onze trainingen. Die starten elke dinsdag en donderdag om 19u op de parking van het Gemeentehuis van Sint-Pieters-Leeuw. Meer info vind je ook op onze website http://leeuwerik.telenet.be of bij clubsecretaris Frans De Weerdt 02/305.41.66 of frans.de.weerdt@telenet.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief