SINT-PIETERS-LEEUW- Lobstar naar halve finale van het Emergenza festival voor België

SINT-PIETERS-LEEUW- Lobstar naar halve finale van het Emergenza festival voor België

Lobstar_naar_halve_finale_van_het_emergenza_festival_1
Foto © Julien Steens
 
Lobstar_naar_halve_finale_van_het_emergenza_festival_2
Foto © Julien Steens
 
Lobstar_naar_halve_finale_van_het_emergenza_festival_3
Foto © Julien Steens
 

Zaterdag nam Lobstar het in de achtste voorronde op tegen 6 andere muziekgroepen in het oudste cabaret caféetje in Brussel L’Os à Moelle. Bij de voorrondes van het werelds grootste muziekfestival voor opkomende bands, kiest het publiek wie door mag naar de volgende ronde. Geen sms of facebook toestanden, maar wel een stem die je uitbrengt door je hand op te steken na de show van elke muziekband.

Lobstar werd eerste met 56 stemmen, ondanks de technische problemen waardoor hun rapper Jelle Habets niet kon meedoen.“We hadden nooit verwacht dat we door zouden gaan, want de meeste van onze fans zaten toen carnaval te vieren in Halle en ik kan ze geen ongelijk geven”, vertelt bassist Branko Capla. Super Hérisson een ska rock groep uit Namen werd tweede met 48 stemmen en Circus Café een bekende electro groep in Brussel behaalde de derde plaats met 31 stemmen.

Het Emergenza festival kan je vergelijken met het Eurovisiesongfestival maar dan over heel de wereld. In totaal doen 30 landen mee in Europa, Australië, Azië en Amerika. De winnaars van alle landen zullen optreden op de Internationale Finale in Duitsland op het Taubertal Open Air Festival, waar je speelt voor een publiek van 30.000 mensen. En werelds beste band wint een volledig georganiseerde tournee door Europa. “Maar we blijven met onze beide voetjes op de grond en we zien wel hoe ver we geraken, maar een optreden in de Botanique waar de finale van België zal plaats hebben, zie ik wel zitten”, zegt hoofdzanger Bart Bijns.

De halve finale van het Emergenza festival voor België zal doorgaan op  zaterdag 14 april, Lobstar speelt om 23u30 in Atelier 210 in Etterbeek. Ze nemen het op tegen 6 andere groepen, ook daar zal Lobstar jullie stem nodig hebben. Tickets voor de halve finale zijn verkrijgbaar bij de 5 bandleden en eveneens in hun 2 stamcafés de Merselborre in Vlezenbeek en De Bascule in Bellingen waar Lobstar op zaterdag 31 maart zal optreden en deze keer met hun rapper Jelle Habets. Beniewd of Lobstar België zal vertegenwoordigen op het Emergenza festival, je kan alles volgen op hun facebook en instagram pagina: www.facebook.com/lobstarband   www.instagram.com/lobstarbandofficial

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2018
Elsie De Greef
Julien Steens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 18 dec 2018
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief