SINT-PIETERS-LEEUW - Inkendaal opent haar deuren op de Dag van de Zorg op 18 maart 2018

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Inkendaal opent haar deuren op de Dag van de Zorg op 18 maart 2018

Image001

Te midden van alle veranderingen houdt Inkendaal vast aan haar waarden en visie: op een warmmenselijke en betrokken manier uitblinken in revalidatiezorg die het verschil maakt! En tegelijkertijd kiest het voor innovatie en creativiteit.

 

Het ziekenhuis stelt alles in het werk om een supraregionaal revalidatieziekenhuis te blijven en haar unieke statuut te bewaren in een ziekenhuislandschap in volle beweging.

Recent behaalde Inkendaal de NIAZ-accreditatie, het bewijs dat kwaliteit van zorg en veiligheid van patiënten en medewerkers prioritair zijn, een werk van elke dag.

 

Het kan elk van ons overkomen: getroffen worden door een hersenaandoening, een beroerte, een zwaar ongeval, … een momentopname met verstrekkende en lange termijn gevolgen. Herstellen en revalideren vraagt tijd, veel tijd en inspanning van multidisciplinaire teams, steun van familie en vrienden en bovenal onnoemelijk veel doorzettingsvermogen en moed van de patiënten.

 

Op zondag 18maart 2018 neemt Inkendaal deel aan de Dag van de Zorg om bezoekers de revalidatie-expertise te tonen, maar vooral deze te laten ervaren.

 

Inkendaal wil tijdens deze opendeurdag een goed beeld geven van het revalidatie-aanbod: zo is er onder andere een ziekenhuisschool, een therapeutisch appartement, hippo-en hydrotherapie, een ganglabo, een muziekatelier en nog zoveel meer. Daarnaast is Inkendaal ook een referentiecentrum waar bvb. diagnoses worden gesteld m.b.t. autisme en ontwikkelingsstoornissen.

 

Op verschillende parcours doorheen het ziekenhuis maakt de bezoeker kennis met de verschillende zorgprogramma’s

  • niet-aangeboren hersenaandoeningen
  • chronisch neurologische aandoeningen 
  • locomotorische aandoeningen
  • kinderrevalidatie

En Inkendaal blijft dromen en plannen maken: er wordt verder gewerkt aan de realisatie van een revalidatiepark, men wil meer kleur en huiselijkheid binnen het ziekenhuis brengen, een ontmoetingsplaats voor huisdieren voorzien,…

 

Nieuwsgierig geworden? Kom het allemaal ontdekken op zondag 18 maart 2018!   Ook Minister Maggie De Block is die dag te gast in Inkendaal, vanuit haar overtuiging dat Inkendaal als gespecialiseerd ziekenhuis een absolute meerwaarde biedt op vlak van revalidatie.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mrt 2018
Emile Devogeleer
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief