Met de bus naar de Hyacinten in HALLE

Met de bus naar de Hyacinten in HALLE

Hyacintenfestival2__large_
Met de bus naar het Hallerbos. Foto Ingezonden
 
Hyacintenfestival1__large_
 

Slechts 4 weken op een jaar kunnen we genieten van die prachtige paarse tapijten in ons Hallerbos en daar moeten we dan ook van profiteren. Een bezoek aan het Hyacintenfestival staat dan ook vast en zeker al gepland in je agenda!
Maar hoe plan je nu het beste je bezoek aan het Hyacintenfestival?

Het Agentschap voor Natuur & Bos en de stad Halle zetten graag even alle tips & tricks op een rij voor een vlot bezoek aan het Hallerbos.

]Probeer de auto zo veel mogelijk thuis te laten.

Van 14 tot en met 1 mei 2018 kan je in het weekend of op feestdagen opnieuw gebruik maken van de gratis shuttlebussen. Deze bussen van De Lijn brengen je van het station van Halle, de Welkomstlaan of van de nieuwe halte Arkenvest/Basiliekstraat helemaal tot in het bos. Ze rijden met een frequentie van een half uur. Dichter bij de bloemen geraak je niet!

Of stap op de fiets en volg de bewegwijzerde route van het station naar het bos. 
Geen fiets ter beschikking? Huur er één aan 15 euro bij het fietspunt op het stationsplein.

Tijdens weekdagen en op 1 mei van 11 tot 19 uur, tijdens weekends van 9 tot 17 uur. Reserveren is mogelijk via fietspunt.halle@groepintro.be.

Ook met de trein komen is een prima idee. De NMBS biedt dit jaar voor het eerst een voordelige B-Dagtrip 'Hyacintenfestival met huurfiets' aan. Tijdens het weekend kan je opnieuw gebruikmaken van het Weekendbiljet, waarmee je aan -50% H/T naar Halle reist.

Kijk op nmbs.be/hyacintenfestival voor alle info, voorwaarden en aankoop van de biljetten.

Ben je toch onderweg met de auto? Volg dan de oranje borden om makkelijk de weg naar de parkings aan de Hogebermweg (P1) en het Houtveld (P11) te vinden.

In het bos zelf kan je de bewegwijzerde hyacintenwandelingen volgen zodat je zeker de mooiste stukken hebt gezien.

Heb je honger of dorst gekregen van al dat wandelen? Haal de folder ‘Halle, Hyacintenstad’ in het toerismekantoor op het J. Possozplein en ontdek het aanbod van onze handelaars. De shuttlebus stopt in het centrum, dus ideaal om even de stad in te trekken om je bezoek af te sluiten.

Geen hyacintenfestival zonder hyacint. Steun ons zodat je ook volgend jaar kan genieten van dit prachtig paarse bloementapijt in het Hallerbos via steun.hyacintenfestival.be

Het bos is van ons allemaal, draag er mee zorg voor! Blijf zeker op de paden, pluk geen bloemen en neem je afval terug mee naar huis. Zo gaan we ook de volgende jaren kunnen blijven genieten van de mooie bloemen.

Heb je het liever iets minder druk, kom dan zeker langs tijdens de week. Weekends zijn populair bij bezoekers die van wat verder weg komen.

Heb je een fotoshoot gepland? Vraag het aan via http://www.natuurlocaties.be/filmloket/.

Normale busgebruikers 

Er is een tijdelijke halte van De Lijn op lijn 155. De bus stopt nu ter hoogte van de Hallerbosstraat vanwaaruit de toeristen via de Hallerbosstraat of de Hogebermweg ongestoord het bos kunnen bereiken. 
dit is  belangrijk:
- wie, zoals vele buitenlanders, de app van de NMBS of De Lijn gebruikt, komt automatisch op een verbinding met lijn 155 terecht: dat blijkt uit de talrijke vragen die chauffeurs van deze lijn aan het station krijgen;
- deze lijn rijdt ook op weekdagen, dagen waarop de pendelbus niet rijdt;
- deze lijn bedient dezelfde halte als de pendelbus in de Arkenvest/Basiliekstraat op weg naar en van het AZ en brengt de toeristen op die manier dicht bij het stadscentrum.

Check www.hyacintenfestival.be voor meer info of haal de gratis folder inclusief hyacintenwandelingen alvast in het toerismekantoor op het J. Possozplein.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2019

archief