SINT-PIETERS-LEEUW - Lobstar wint halve finale en is op 30 juni te zien in Botanique

SINT-PIETERS-LEEUW - Lobstar wint halve finale en is op 30 juni te zien in Botanique

Editiepajot_spl
Foto © Julien Steens
 
Editiepajot_spl
Foto © Julien Steens
 
Editiepajot_spl
Foto © Julien Steens / het publiek stemt Lobstar naar finale
 
Editiepajot_spl
Foto © Julien Steens / Met de fanbus naar Etterbeek
 

Afgelopen zaterdag deed Lobstar mee aan de 4e halve finale van het Emergenza Festival voor België, het grootste muziekfestival ter wereld voor live bands. Samen met 7 andere groepen moesten ze gedurende 30 minuten alles geven en de meeste stemmen behalen bij het publiek. De 2 groepen met de meeste stemmen gaan uiteindelijk door naar de finale in de Botanique waar uiteindelijk 1 finale winnaar zal gekozen worden door een internationale jury, die het zal opnemen tijdens het Taubertal Festival in Duitsland tegen andere landen.

Lobstar begon met hun krachtige intro ‘we are Lobstar’ waar iedereen luidkeels kon meezingen, nadien zorgde rapper Jelle Habets voor de nodige decibels. En de grappige dansmoves van hoofdzanger Bart Bijns werden duidelijk geapprecieerd, want het publiek was niet meer te houden en ging volledig uit zijn dak in Atelier 210 in Etterbeek. Bij de stemronde werd Lobstar de favoriet met maar liefst 110 stemmen, de tweede plaats was voor de Brusselse Pop/Electro groep Murikki samen met een gedeelde tweede plaats voor de Rock groep Not2Late allebei met een ex aequo van 89 stemmen.  

Het feestje voor de Lobstarfans bleef nog tot in de vroege uurtjes duren, want de fanbus bracht iedereen terug naar hun vertrekpunt, namelijk café De Merselborre  in Vlezenbeek waar de vijf bandleden iedereen persoonlijk kwam bedanken. Tickets voor de finale zijn verkrijgbaar bij de bandleden of via hun Facebook en Instagram pagina: www.facebook.com/lobstarband  www.instagram.com/lobstarbandofficial

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2018
Elsie De Greef
Julien Steens
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 01 jan 2019

archief