SINT-PIETERS-LEEUW - Stapt mee de Vlaamse 10.000 stappenclash

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Stapt mee de Vlaamse 10.000 stappenclash

Voetstappen

Sint-Pieters-Leeuw en 200 andere gemeenten en steden worden uitgedaagd tijdens de 10.000-stappenclash. Zoals de geschilderde voetafdrukken in onze verschillende dorpscentra doen vermoeden,gaan wij deze uitdaging met plezier aan. En we sporen niet alleen onze inwoners aan om de meeste stappen te zetten, maar ook onze personeelsleden. 

 

De Vlaamse 10.000-stappenclash

Het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo's organiseren voor de derde keer deze stappencompetitie. Van 1 tot en met 31 mei 2018 worden we uitgedaagd om 10.000 stappen per dag te zetten. Stappen is een eenvoudige manier om dagelijks meer te bewegen en zo ook gezonder te leven!

 

Gezonde werknemers = gelukkige werknemers

Stappen kan je overal: thuis, maar ook op het werk. Daarom sporen wij ook onze personeelsleden aan om meer te bewegen. Aan de hand van stickers reiken we hen hiervoor al enkele kleine tips aan, en in mei, juni en juli wordt er tijdelijk een fitpoint voorzien waarop 8 personeelsleden tegelijkertijd kunnen fitnessen. Maar het kan ook heel eenvoudig ... we hoeven immers niet te sporten om voldoende te bewegen! 10.000 stappen per dag zetten, komt al ongeveer overeen met een half uur extra bewegen.

 

Stap jij mee?

Registreer je dan op www.10000stappen.be. Bij de rubriek 'zoek een groep' kan je lid worden van de groep 'Sint-Pieters-leeuw'. Op die manier help je ons op weg naar de overwinning.

 

Je stappen tellen is heel eenvoudig en kan op verschillende manieren

  • Een stappenteller: De sportdienst beschikt over een aantal stappentellers om uit te lenen, hiervoor vragen we een waarborg van 10 euro. Je kan er ook zelf één aanschaffen. Je vindt stappentellers voornamelijk in winkels waar elektronica wordt verkocht.
     
  • Een activity tracker: Dit zijn slimme toestellen die bijhouden hoeveel je beweegt en hoeveel calorieën je verbrandt.
     
  • Een app op je smartphone: Op de meeste smartphones staat standaard een gezondheidsapp waarmee de stappen worden geteld. Als deze app niet standaard op je smartphone staat, kan je ook gratis een specifieke app downloaden zoals Google Fit of Endomondo.

Al je stappen kan je dan invoeren in de online stappenregistratietool. Dit doe je als volgt: meld je aan op www.10000stappen.be, ga naar ‘mijn profiel’, druk op ‘Prestatie toevoegen’;de stappen die je ziet op je stappenteller, of ander registreer toestel vul je in door ‘stappen’ aan te vinken, je stappen in te vullen, en ‘opslaan’ te drukken;

 

Wil je (ook) andere beweegvormen ingeven (zoals fietsen, zwemmen, fitness …)? Druk dan opnieuw op ‘prestatie toevoegen’, vink ‘Andere beweging’ aan en vul het aantal minuten in dat je hebt bewogen. Elke 10 minuten zal voor deze ‘Andere beweging’ omgezet worden naar 1.500 stappen.

 

Met de stappenregistratietool kan je een stappendagboek bijhouden, persoonlijke doelstellingen vastleggen en de stappencompetitie aangaan!

 

Je gebruikt de online tool bij voorkeur minimum 4 weken, dan heb je het meeste kans op een actiever leven. Elke deelnemer maakt kans op leuke prijzen.

Wij wensen alle deelnemers veel succes toe!

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 apr 2018
Devogeleer Emile
ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief