SINT-PIETERS-LEEUW - Nutswerken Europalaan

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Nutswerken Europalaan

Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 

Woensdag 2 mei starten langs de Europalaan belangrijke nutswerken. De Watergroep zal er de drinkwaterleiding vernieuwen. Aansluitend en vooral tijdens de grote vakantie zal het kruispunt worden aangepakt, met o.a. een extra afslagstrook op de Europalaan, richting Pepingensesteenweg. Tegen uiterlijk midden september 2018 zouden de werken achter de rug moeten zijn.

Een kruispunt verbeteren, kan – spijtig genoeg – enkel door er werken uit te voeren. De werken hebben tijdelijk een impact op de mobiliteit om het nadien voor een lange tijd duurzaam te verbeteren.

Jan Desmeth, schepen van Mobiliteit en Bart Keymolen, schepen van Openbare Werken: “Het doel van deze werken is tweeledig. Vooreerst willen we een volwaardig, verhoogd, veilig en goed aangelegd fietspad in goed berijdbare asfalt. Het huidige fietspad is niet verhoogd, is slecht berijdbaar en niet zo veilig. Tevens willen we het kruispunt optimaliseren met een extra afslagstrook aan de Europalaan. Vandaag kan één wagen, die naar de Pepingensesteenweg moet afslaan, de hele rij wagens achter zich ophouden. In 2019 starten dan de werken op de andere assen, zijnde de Pepingensesteenweg en Galgstraat. Deze werken gaan pas van start in 2019 omdat momenteel de omleiding van de werken op de Hoogstraat via deze route verloopt. Op dat moment voorzien we ook nieuwe slimme dynamische lichten, waarvoor we de mosterd in Nederland zijn gaan halen.”

Tijdens de werken zal er van 2 mei tot 25 juni hinder zijn op de Europalaan. Om tweerichtingsverkeer blijvend mogelijk te maken – ook en vooral om de gebruikers van de drukke busverbindingen op deze route verder te bedienen – zal de aannemer in fasen werken. Zo kan er met een lichtenregeling gewerkt worden, die elke richting alternerend doorgang zal bieden. Moet je echter niet absoluut in deze omgeving zijn, rij dan liever even om langs de Lotstraat. Dat zal sneller zijn.

Op 25 juni starten de werken op het kruispunt zelf en zal er op de aansluiting van het kruispunt moeten worden gewerkt. Bijgevolg wordt het verkeer vanaf dan sowieso omgeleid.

Jan Desmeth en Bart Keymolen: “Het is een bewuste keuze om de werken – ondanks de onderbreking door het bouwverlof – in de grote vakantie uit te voeren. Omwille van het verkeer dat iets minder druk is, leek het ons de minst drastische oplossing om op dat moment de busroute te verleggen. De werken uitvoeren tijdens het drukke school- en werkjaar zou een veel zwaardere impact hebben op het verkeer en dat wilden we vermijden.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 apr 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief