Calvados-actie bij PZ ZENNEVALLEI

C21

Calvados-actie bij PZ ZENNEVALLEI

Alcoholcontrole_2013_p200

Voor veilig verkeer zijn we allen verantwoordelijk. Alcohol, drugs, het gebruik van de gsm achter het sturen hebben een grote invloed op ons rijgedrag. De gevolgen kunnen fataal zijn en dat willen wij ten allen tijde voorkomen. Daarom organiseert de lokale politiezone Zennevallei op regelmatige tijdstippen controles. Zo had tijdens de nacht van zaterdag 28 op zondag 29 april een calvados-actie plaats. Calvados staat voor Collectieve Actie voor Leefbaar Verkeer zonder Alcohol, Drugs of Overdreven Snelheid.

Er werd op twee locaties gecontroleerd, namelijk op de Alsembergsteenweg in Alsemberg en Nijvelsesteenweg in Halle. Op de eerste locatie werden 358 samplings uitgevoerd. Hierbij blazen bestuurders in een toestel. Het toestel geeft een eerste indicatie van alcoholgebruik. Dit kan al vanaf het minste gebruik van alcohol. Test de bestuurder positief, dan wordt een tweede nauwkeurigere controle uitgevoerd die ook de effectieve mate van intoxicatie aangeeft. Bij deze tweede controle testten drie bestuurders positief. Zes bestuurders bliezen alarm.

Daarnaast werd ook een snelheidscontrole uitgevoerd. 392 voertuigen werden gecontroleerd. Heel wat bestuurders (17 %) reden te snel. Net geen 70 processen-verbaal werden opgesteld. 

Op de tweede locatie werden dan weer 90 samplings uitgevoerd. Zes bestuurders testten positief en nog eens zes bestuurders alarm. Eén voertuig was niet in orde met de technische controle. Daarnaast werd nog een proces-verbaal opgemaakt voor drugsbezit en drugs in het verkeer. De bestuurder bleek al een gekende voor het gerecht en schond hiermee ook zijn probatiemaatregel.

Ook hier werd een snelheidscontrole gevoerd. 106 voertuigen werden gecontroleerd en 36 processen-verbaal werden opgemaakt. Dat is ruim 34 %. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 82 km/u, waar een snelheidsbeperking geldt van 50 km/u.

“Laat u niet verrassen. Hou u aan de maximum snelheid en geef uw stuur af wanneer u gedronken hebt!” 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mei 2018
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief