SINT-PIETERS-LEEUW - Veel belangstelling voor groepsaankoop elektrische fietsen

C21

SINT-PIETERS-LEEUW - Veel belangstelling voor groepsaankoop elektrische fietsen

Editiepajot_spl
Ingezonden foto
 

Onder een sralende lentezon namen tientallen Leeuwenaars zaterdag deel aan de demonstratie van elektrische fietsen aan zaal Zonnig Leven. Via een groepsaankoop bekwam SamenSterker interessante kortingen bij het Belgische fietsenmerk Minerva. "Naargelang het model, kan de korting oplopen tot 600 euro", legt lokaal SamenSterker-verantwoordelijke David Van Vooren uit. "Zeer interessant dus voor wie zich een nieuwe fiets wil aanschaffen".

Heel wat aanwezigen overwegen de aankoop van een elektrische fiets voor woon-werkverkeer. "Dat is vaak sneller, gezonder en beter voor het milieu. En met een fietsvergoeding is het ook financieel zeer interessant." Het demomoment was dan ook een geschikte gelegenheid om het met de aanwezigen te hebben over het fietsbeleid in Leeuw. "Onze gemeente telt al behoorlijk wat veilige fietspaden", vertelt Van Vooren. "Maar op een aantal belangrijke assen zoals de Bergensesteenweg en de Brusselbaan is er geen of een onveilig fietspad. Voorts waren er klachten over het gebrek aan goed beveiligde fietsenstallingen aan de treinstations van Ruisbroek en Lot, overstapplaatsen met het openbaar vervoer (zoals aan het gemeentehuis of in Vlezenbeek) en de metrostations Erasmus en COOVI. Daar worden initiatieven rond genomen, maar er blijft veel werk aan de winkel".

Meer info
Inschrijven voor de aankoop van een stads- of elektrische fiets kan nog steeds. Op www.samensterker.be vind je alle nodige informatie.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief