In Sint-Pieters-Leeuw maakt Groen je gelukkig

In Sint-Pieters-Leeuw maakt Groen je gelukkig

Dscn0947

Deze week gingen verschillende groenleden in Sint-Pieters-Leeuw in gesprek met de inwoners van Sint-Pieters-Leeuw.   De Leeuwenaars hebben duidelijke ideeën en wensen voor hun gemeente en willen graag dat er eindelijk naar hen geluisterd wordt. Groen Sint-Pieters-Leeuw vindt inspraak en participatie een essentieel aspect van lokale besluitvorming en gaat dus ook graag het gesprek aan met de Leeuwenaars.  

"Het viel ons tijdens de gesprekken echt op dat de inwoners van Sint-Pieters-Leeuw het gevoel krijgen dat ze in de kou blijven staan met wat hen echt aanbelangt en belangrijk is." legt Natacha Martel, voorzitter van Groen Sint-Pieters-Leeuw uit. "Onze inwoners willen graag dat het groene karakter van onze gemeente behouden blijft en betreuren de verstedelijking die aan de gang is."  Andere verzuchtingen kwamen ook aan bod.  In sommige wijken missen de inwoners een aanbod aan sociale en culturele activiteiten. De inwoners van Negenmanneke en Ruisbroek gaven ook aan dat ze net "vergeten" waren door ons gemeentebestuur en dat er onvoldoende rekening gehouden wordt met de noden van de inwoners en hun bezorgdheden. "Onze inwoners ergeren zich ook aan het zwerfvuil en de oplopende mobiliteitproblemen." legt Natacha Martel uit.  

Met de actie "Wat maakt jou gelukkig in je buurt", krijgen de inwoners inspraak en de kans om hun ideeën te delen.  De actie is gedrukt op bloemzaadblaadjes, die je nadien ook gewoon kan planten.  Zo werken we weer samen aan een groener Sint-Pieters-Leeuw en aan biodiversiteit.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mei 2018
Sam Herremans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 13 mrt 2019
Guido Van Cauwelaert | 12 mrt 2019

archief