SINT-PIETERS-LEEUW – Klimaatmobiel en BENOvattiecoach strijkt neer in Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW – Klimaatmobiel en BENOvattiecoach strijkt neer in Sint-Pieters-Leeuw

Dsc_9422_01__large_
 

 

Vanaf 4 maart gaan 4 klimaatmobielen op rondreis doorheen de Vlaams-Brabantse gemeenten. Alle gemeenten van onze provincie kunnen vanaf dan een klimaatmobiel inschakelen om hun inwoners te informeren over energiebesparing, hernieuwbare energie en andere klimaatacties. Bovendien zet Pajotpower, met de steun van de provincie Vlaams-Brabant een BENOvatiecoach aan het werk, deze begeleidt mensen met renovatieplannen van a tot z.

Van 14 tot 18 mei strijkt de klimaatmobiel neer in de gemeente Sint-Pieters-Leeuw, en staat de mobiel momenteel op het stationsplein in Ruisbroek op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag van 13u00 tot 18u00. Je kan er eenvoudig en snel info krijgen over:

  • Het BENOveren van je woning: maatregelen om energie te besparen en je comfort te verhogen.

  • De mogelijkheid om een BENOvatiecoach in te schakelen voor begeleiding op maat .

  • Energiepremies en leningen.

  • De provinciale groepsaankopen.

  • Mogelijkheden om samen te investeren in hernieuwbare energie via een burgercoöperatie.

  • Andere klimaatacties in jouw gemeente.

Gunther Coppens, schepen van Leefmilieu: “Als gemeente hebben we in 2014 de burgemeestersconvenant ondertekend om onze CO2 met 25% te verminderen. Deze ambitie is een gedeelde ambitie van gemeenten, ondernemers en burgers. Wij hebben de klimaatmobiel weten te strikken om ook in Sint-Pieters-Leeuw ten dienste van onze burgers te staan. Hopelijk vinden veel mensen hun weg naar alle kennis die je kan vinden in de klimaatmobiel.”

Je wilt werk maken van een goed geïsoleerde woning? Je plant de installatie van een zonneboiler of waterpomp? Hoe pak je dat nu het beste aan? Win tijd en energie en laat je begeleiden door de BENOvatiecoach, een expert met kennis van zaken.

BENOveren is het nieuwe renoveren. BENOveren staat voor 'beter renoveren'. Renoveren met hogere ambities op vlak van energieprestaties. BENOveren doe je met een logisch opgebouwd renovatieplan, zodat je meteen de vruchten plukt. Je energiefactuur verlaagt, je hebt meer wooncomfort én een hogere vastgoedwaarde. Goed voor jezelf en het klimaat.

Om extra informatie te krijgen over het BENOvatietraject organiseert Pajopower vzw samen met Beweging.net en de gemeente Sint-Pieters-Leeuw een informatieavond. Deze vindt plaats op dinsdagavond 19 juni om 20u00, in het kasteel Coloma, je krijgt er informatie over premies voor renovaties, de technische en praktische ondersteuning via de BENOvatiecoach en de provinciale groepsaankopen.


 

Meer informatie op www.vlaamsbrabant.be/benovatiecoach,Bart Rogiers, benoveren@pajopower.be of op het nummer 0468/19.07.74

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mei 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 13 mrt 2019
Guido Van Cauwelaert | 12 mrt 2019

archief