Sélection Lambic - brouwerij Belle-Vue in SINT-PIETERS-LEEUW brengt traditionele bieren opnieuw uit

C21

Sélection Lambic - brouwerij Belle-Vue in SINT-PIETERS-LEEUW brengt traditionele bieren opnieuw uit

Img_3101
Sélection Lambic Kriek. Foto © Marc Sluys
 
Img_3093
Img_3095
Img_3099
 

AB InBev Brouwerij Belle-Vue brengt onder de naam Sélection Lambic twee traditionele bieren opnieuw uit. “Vandaag zijn zure bieren weer helemaal in. Zowel nationaal als internationaal neemt de vraag sterk toe. Brouwerij Belle-Vue brengt met Sélection Lambic Oude Gueuze en Sélection Lambic Kriek twee traditionele producten terug uit en speelt daarmee in op de vraag van de consument die op zoek is naar authenticiteit, en bijzondere smaken,” zegt Maurane Témot, Marketing Manager High End voor België.

Eind de jaren 1990 lagen zuren bieren niet goed meer in de markt en de productie van Sélection Lambic werd gestaakt in 1999. Maar het recept bleef al die jaren uiteraard goed bewaard en ook de ervaring en kennis die noodzakelijk is om een traditieproduct als Sélection Lambic te maken was nog aanwezig. “De beslissing om Sélection Lambic te produceren werd enthousiast onthaald door de medewerkers van de brouwerij van wie velen al bij de onderneming aan de slag waren ten tijde van Constant en Roger Vanden Stock en die de brouwerij al die jaren trouw zijn gebleven,” zegt Sem Vandecan, brouwerijmanager bij Belle-Vue.

Sélection Lambic Kriek werd samengesteld uit verschillende jaargangen Belle-Vue Kriek, en heeft dankzij de jarenlange rijping op eikenhouten foeders een mooie balans tussen subtiele fruitigheid van de Kriek en de kruidigheid van Lambiek. De Sélection Lambic Oude Gueuze is een selectie van verschillende jaargangen lambiek, die na de afvulling in april dit jaar, momenteel nog 6 maanden hergist op fles in de kelders van de brouwerij. Toetsen van citrus en typische lambiekaroma’s geven het bier een lange gebalanceerde afdronk.

Gezien de complexiteit van beide bieren, met evenwichtige zuren en lange afdronk, zijn deze uiterst geschikt voor foodpairing. Schenken op keldertemperatuur laat de aroma’s toe om volledig tot hun recht te komen.

De herlancering van Sélection Lambic sluit perfect aan bij de focus op bier als Belgisch erfgoed van moederbedrijf AB InBev. De bieren worden alleen gebrouwen in de Zennevallei en het Pajottenland en die ligging is cruciaal voor de correcte gisting en smaakontwikkeling. Lambiek, oude gueuze en oude kriek zijn sinds 1997 wettelijk beschermd en zijn door Europa erkende en beschermde oorsprongsbenamingen en een gegarandeerde traditionele specialiteit.

Over brouwerij Belle-Vue

De brouwerij Belle-Vue is een verhaal van meer dan 100 jaar vakmanschap. Al in 1913 start Philémon Vanden Stock als “coupeur/steker’: hij koopt lambiek van lokale brouwers en creëert daarmee “Gueuze”. In 1927 neemt hij in Anderlecht het café Belle-Vue over, meteen ook de start van het merk Belle-Vue.  Wanneer hij in 1943 de brouwerij Vos Kina in Molenbeek overneemt, verandert hij de naam in brouwerij ‘Belle-Vue’. Van ‘coupeur/steker’ transformeert hij in brouwer. Onder leiding van zoon Constant Vanden Stock groeit de brouwerij fors, onder meer door tal van overnames in de jaren 50, 60 en 70, groeit Belle-Vue en door  export naar Frankrijk en Nederland.

In 1975 neemt de brouwerij haar intrek op de oude site van brouwerij Timmermans in Zuun (Sint-Pieters-Leeuw). Sinds 1981 maakt Belle-Vue deel uit van AB InBev. Binnen AB InBev fungeert de Belle-Vue brouwerij ook als pilootbrouwerij en zij speelt daarbij een belangrijk rol in het Belgische netwerk.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 jun 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief