SINT-PIETERS-LEEUW – Borstkankermaand brengt de Mammobiel in Groot Leeuw

C21

SINT-PIETERS-LEEUW – Borstkankermaand brengt de Mammobiel in Groot Leeuw

Dsc_2362_01__large_
 

 Oktober staat in het teken van de strijd tegen borstkanker ook in Sint-Pieters-Leeuw. Elk jaar wordt in Vlaanderen bij 6000 vrouwen borstkanker ontdekt. 8 op de 10 overleven de ziekte, dankzij vroege opsporing. Geef daarom aandacht aan het Bevolkingsonderzoek Borstkanker.

Slechts bij een beperkt aantal vrouwen die borstkanker krijgen, is er een erfelijke (5%) of familiale (10 – 15%) factor bekend. Bij de meeste vrouwen die borstkanker krijgen, is de oorzaak echter niet bekend. Borstkanker kan dus bij iedereen voorkomen.

Voor vrouwen van 50 tot en met 69 jaar is het aangeraden een screeningsmammografie te laten nemen om na te gaan of er veranderingen zijn die op borstkanker kunnen wijzen.

De Mammobiel staat vanaf 1 oktober 2018 op de parking van het gemeentehuis, vanaf 19 oktober 2018 aan de sporthal te Ruisbroek, en vanaf 26 oktober 2018 aan Zonnig Leven.

Dames die in aanmerking komen voor een gratis screeningsmammografie in de Mammobiel, krijgen een persoonlijke uitnodiging thuis toegestuurd.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 okt 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief