Ne (lokale) Kommersant 5.5°/alc. Blond moet handel in LEEUW ondersteunen

Ne (lokale) Kommersant 5.5°/alc. Blond moet handel in LEEUW ondersteunen

Img_3323
Handelsvereniging RinkRond Leeuw stelde Kommersant voor. Foto © Marc Sluys
 
Image003
 

 De handelsvereniging RinkRond Leeuw stelde met plezier hun eigen gebrouwen bier voor. Het werd Ne (lokale) Kommersant 5.5°/alc. Blond. “Bier gebrouwen met gezond verstand, ter ondersteuning van de lokale handelaar” . “Ne (Lokale) Kommersant” moet opnieuw mensen samenbrengen, mensen doen genieten, mensen positief aansturen.

Studies hebben het al bewezen: 10.000 ‘en fysieke winkels in Vlaanderen hebben de  afgelopen jaren de deuren moeten sluiten door de toenemende concurrentie van bvb. het online shoppen. De manier van winkelen verandert maar ook zien sommige handelaars door de bomen het bos niet meer of hebben ze geen opvolgers. In heel wat dorpskernen vind je zelf geen kleine handelszaak meer. Sommige lokale handelaars schreeuwen om HELP.

Met als uitgangspunt om iedereen aan te zetten om meer lokaal te kopen zijn we op het idee gekomen om een nieuw bier te brouwen. In eerste instantie moest het bier uiteraard in de smaak vallen bij een grote groep levensgenieters. Ten tweede zou de naam zodanig moeten gekozen worden dat deze een enige reactie teweegbrengt dat moet aanzetten om mensen bewust te maken: Spring terug of wat meer binnen bij de lokale handelaar! Ten slotte moest het bier uiteraard gebrouwen worden door eenlokale brouwerij.

Het resultaat: Ne (Lokale) Kommersant: Blond biertje van iets meer dan 5° alcohol, dus +/- hetzelfde als een gewone pils met een heel lekkere afdronk. Geen degustatiebier waar je na 2 glazen al dronken van bent. Je kan er dus gerust een hele avond van drinken. Lichte maar niet overdreven bitterheid waarna je na een eerste slok al onmiddellijk zin hebt om er nog eens van te drinken. Gebrouwen DOOR MICROBROUWERIJ CRYSTALSTICK te Halle.

We gaan het leuk vinden op café. Hey, garçon, voor mij ne kommersant, 2 kommersanten, 6 kommersanten,….

 

Het is al enige tijd zo dat door de opkomst van online shoppen en de lokale implementatie van grote supermarktketens het er voor de lokale handelaar niet gemakkelijker is op geworden. Met dit bier hopen we dat over heel Vlaanderen en ver daarbuiten de lokale handelaar, KMO of zelfstandige wat meer aanzien wordt als diegene die leven brengt in de brouwerij. Of het nu de kapper, de apotheker, de dierenspeciaalzaak, de bakker, de slager, de groenteboer, de loodgieter of de boekhandel is: alle lokale winkeliers en handelaars maken de buurt een beetje mooier. 

In iedere winkel staat een zwoegende ondernemer die zijn of haar uiterste best doet en alles uit de kast haalt klanten zo goed mogelijk te helpen. Bovendien zijn het ook zij die meestal de vele lokale verenigingen, die Vlaanderen rijk is, zoals sportclubs, de plaatselijke fanfare, jeugdbewegingen, dorpsscholen helpen door bvb. te sponseren of gewoon even langs te gaan op 1 van hun activiteiten.

Het verminderen, laat staan verdwijnen van de lokale handel zal dus ook voor die verenigingen een negatieve weerslag veroorzaken.

Een bloeiende lokale handel is onmisbaar voor een duurzame en welvarende regio. Het promoten van lokale producten en het versterken van de lokale economie dragen bij tot een meer aangename omgeving.

Met passie voor het beroep zorgen zij dagelijks voor expertise, meer beleving tijdens het shoppen, persoonlijk contact, service en kwaliteit.

 

Met evenveel passie werd dit blond en artisanaal bier gebrouwen.

“Ne (Lokale) Kommersant” moet opnieuw mensen samenbrengen, mensen doen genieten, mensen positief aansturen.

 

Misschien moeten we eens nadenken en wat vaker binnenspringen bij de lokale handelaar of beroep doen op de plaatselijke zelfstandige.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 okt 2018
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 22 jan 2020
Roger Swalens | 17 jan 2020
Roger Swalens | 14 jan 2020
Marc Sluys | 11 jan 2020
Marc Sluys | 05 jan 2020

archief