Talen, mijn gedacht!? in een tentoonstelling in LEEUW

Talen, mijn gedacht!? in een tentoonstelling in LEEUW

Image002

Op dinsdag 6 november gaf de dienst Integratie/Taalstimulering van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw het startschot van de interactieve tentoonstelling ‘Talen, mijn gedacht’ in het Vlaams Trefpunt Laekelinde.

Tijdens deze tentoonstelling van vzw Foyer denken kinderen uit het vierde leerjaar na over de gevoelens die meertaligheid en anderstaligheid met zich meebrengen.

Een andere taal spreken; hoe voelt dat? Wat voel je wanneer niemand je begrijpt of wanneer je misschien wel drie talen kan spreken? Wanneer gebruiken we welke taal en waarom doen we dat net op dat moment? Wat vind je zo leuk aan Nederlands spreken of waarom spreek je soms liever een andere taal?

 

Tijdens een begeleid bezoek komen de kinderen uit het vierde leerjaar het allemaal te weten! Doorheen een parcours van 7 eilanden worden de kinderen gestimuleerd om hun eigen ideeën te formuleren rond meertaligheid. Om niet te verdwalen krijgen de kinderen een routekaart mee die hen leidt langs allerlei talige opdrachten zoals een luisterhoek, puzzel, domino, computerhoek, … Afsluiten doen we met een kringgesprek. Na het bezoek krijgen de leerkrachten een bundel met allerlei opdrachten zodat ze zelf met het thema aan de slag kunnen in de klas. 

 

De dienst Integratie/Taalstimulering en de toeleiders van vzw PIN verzorgen de begeleiding.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 nov 2018
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 13 mrt 2019
Guido Van Cauwelaert | 12 mrt 2019

archief