Sint-Pieters-Leeuw viert Internationale Dag van de Migrant

C21

Sint-Pieters-Leeuw viert Internationale Dag van de Migrant

Dsc_7868_01__large_
 

 Vandaag dinsdag 18 december 2018 viert de wereld naar goede gewoonte de Internationale Dag van de Migrant. Ook de gemeente Sint-Pieters-Leeuw neemt deel en werkt naar aanleiding van deze dag een week vol uitwisseling uit rond het thema ‘migratie’.

De internationale Dag van de Migrant werd 18 jaar geleden uitgeroepen tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties en herdenkt de Internationale Conventie voor de bescherming van de rechten van arbeidsmigranten en hun gezin. Maar wat weten we eigenlijk over migratie en kennen we de verhalen die achter migratie schuilgaan?

De dienst Integratie wil in open dialoog gaan met mensen die zich recent in Sint-Pieters-Leeuw hebben gevestigd. Aan de hand van korte filmpjes, ontwikkeld door RingTV, vertellen acht inwoners van een randgemeente hun verhaal.

Hoe kwamen ze hier terecht? Waarom migreerden ze? Hoe ervaren ze hun integratieproces en hoe leren ze onze taal?  De verschillende leer- en oefengroepen Nederlands en de vluchtelingenwerking van het LOI gaan met de filmpjes aan de slag.

Ben je zelf ook benieuwd? De filmpjes worden een hele week afgespeeld in de wachtzaal van het OCMW en de bib. Op beide locaties stallen we een infostand uit met materiaal over inburgering, integratie, migratie en het Nederlands leren.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 dec 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief