Gemeentelijk rampenplan afgekondigd na waterlek in Fazantenlaan in LEEUW

Gemeentelijk rampenplan afgekondigd na waterlek in Fazantenlaan in LEEUW

Krater
Een enorme krater in de Fazantenlaan. Foto Ingezonden
 

Omstreeks 2 uur werd een breuk in de hoofdwaterleiding van Farys gemeld in de Fazantenlaan. Gezien de ernst van de situatie werd onmiddellijk de gemeentelijke fase van de noodplanning afgekondigd. Ter plaatse werd ook een operationeel commandocentrum opgestart. De hulpdiensten waren onmiddellijk ter plaatse en sloten de straten in de nabije omgeving volledig af. De hoofdleiding werd door de diensten van Farys afgesloten. Een aantal woningen werden getroffen door de wateroverlast. Bijgevolg werd In LDC Meander een onthaalcentrum ingericht waar de getroffenen zich naar konden begeven. 1 gezin werd geëvacueerd en werd eveneens opgevangen in het onthaalcentrum.

 

De breuk veroorzaakte een enorme krater van 15 op 15 meter met een diepte van 2 meter. De watermaatschappij Farys en de watergroepen stellen alles in het werk om het leidingnet via alternatieve toevoerleidingen onder druk te houden. Tevens wordt het nodige gedaan om de krater zo snel als mogelijk te dichten en de straten opnieuw open te stellen.

 

Voor vragen over de waterdistributie kan je terecht bij de watergroep op het nummer 02 238 96 99. Voor andere vragen werd het gemeentelijk callcenter opengesteld 02 371 63 00. Houd zeker ook de gemeentelijke website en de facebookpagina in het oog.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 dec 2018
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 15 jul 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief