SINT-PIETERS-LEEUW– Drie sfeervolle dagen tijdens de zesde editie van het Leeuwse kerstdorp.

SINT-PIETERS-LEEUW– Drie sfeervolle dagen tijdens de zesde editie van het Leeuwse kerstdorp.

Dsc_8463_01__large_
 
Dsc_8455_01__large_
 
Dsc_8469_01__large_
 
Dsc_8471_01__large_
 
Dsc_8478_01__large_
 
Dsc_8507_01__large_
 
Dsc_8512_01__large_
 
Dsc_8525_01__large_
 

Vrijdag 21 december opende aan de rink in Sint-Pieters-Leeuw de zesde editie van het Leeuwse kerstdorp voor 3 sfeervolle dagen.

Tal van erkende Leeuwse verenigingen en gespecialiseerde marktkramers zullen die drie dagen kerstartikels, feesthapjes en verassende kerstdrankjes verkopen, de ene voor het spijzen van de clubkas ander voor een goed doel.

De Ronde Tafel Halle verzorgde in samenwerking met Renkoekoek voor de drank op de kerstmarkt. De opbrengst hiervan gaat integraal naar het goede doel. Voor de start van de kerstcorrida overhandigde De Rond Tafel Halle een cheque van 1000 euro aan de VZW FriS, later steunen zij ook nog CAR en begeleid wonen Pajottenland.

Dit geld is de opbrengst van hun galabal ‘James Bond avond’ in de Don-Bosco garage in Buizingen eerder dit jaar.

Voor een ander goed doel kon je terecht in het café ‘t Leeuwke waar je vandaag zaterdag voor een donatie van minstens 1 euro een plaatje kon kiezen uit de verzameling vinylplaten uit de dj-collectie For the Record. Voor het tweede jaar op rij verzorgen zij een 24 uren dj-set in het café ‘t Leeuwke tijdens de kerstcorrida.

Al het verzamelde geld zal achteraf geschonken worden aan de vzw Nidasjtere en Gummiekits, om hun kas te spijzen voor hun deelname aan de 1000km voor Kom Op Tegen Kanker.

Ook beginnende vzw’s krijgen hier op deze kerstmarkt de kans om wat naambekendheid en hun project voor te stellen aan het grote publiek. Eentje is de vzw De Max. De Max is een ouderproject in opstart voor jongvolwassenen met een beperking.

De bedoeling is om een thuis te creëren voor jongvolwassenen met een beperking,die in vriendschap, liefde en rust een leven kunnen leiden in een vertrouwde omgeving. Meer info hierover op www.demaxvzw.be

 


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 dec 2018
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 06 jun 2019

archief