SINT-PIETERS-LEEUW – Opnieuw twee fietsdieven van het straat geplukt

SINT-PIETERS-LEEUW – Opnieuw twee fietsdieven van het straat geplukt

Politie_fiets
 

 Na een mooie vangst begin deze week, kan de politiezone halfweg de week al afkloppen op vier gevatte fietsdieven. De twee fietsdieven konden gisteren worden gevat na een oproep van een alerte pendelaar. Dit was gisteren omstreeks 18 uur. De pendelaar op het station van Ruisbroek nam telefonisch contact op met de politiezone en getuigde dat twee verdachte individuen prutsten aan de fietsen aan de fietsenstalling langs de zijde van de Spoorwegstraat. De getuige gaf een goede persoonsbeschrijving en deelde mee dat de verdachten zonet twee fietsen hadden klaargezet op het perron.

De interventieploeg spoedde zich ter plaatse en kon de twee verdachte personen van hun vrijheid beroven terwijl ze met een derde fiets in de hand zich naar het perron begaven. Een tweede ploeg kwam eveneens ter plaatse en stelde vast dat betrokkenen in het bezit waren van verschillende cutters, een doorgeknipt hangslot en een kleine gele tang. Eén van de verdachten werd op de knieën gezet omwille van het vluchtgevaar en toen deze zich rechtzette viel er nog een grote rode tang pardoes uit zijn jas. Een mooie betrapping op heterdaad.

De eigenaar van de mountainbike kwam toen ook net ter plaatse. Voor de twee damesfietsen die klaarstonden op het perron, is de politie nog op zoek naar de eigenaars. De fietsen werden voorlopig overgebracht naar de garage van de politiepost.

Geen onbekenden

De verdachten blijken ook nu geen onbekenden. Eerder dit jaar (zomer 2018) werd één van de verdachten al betrapt door de wijkinspecteur van het station van Halle. Ver raakte hij toen niet. Tijdens zijn vlucht sprong hij van een muurtje en brak voet.

Ondertussen hebben beiden de feiten bekend en werden rechtstreeks gedagvaard voor de zitting van de correctionele rechtbank te Brussel op 14 maart 2019.


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2019
Devogeleer Emile
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 01 dec 2019
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief