SINT-PIETERS-LEEUW – Kinderraad gaat voluit voor meer groen met boomaanplanting

SINT-PIETERS-LEEUW – Kinderraad gaat voluit voor meer groen met boomaanplanting

Dsc_6853_01__large_
 
Dsc_6845__large_
Dsc_6844__large_
Dsc_6824__large_
 
Dsc_6837__large_
 
Dsc_6843__large_
 
Dsc_6858_01_02__large_
 

Op woensdagnamiddag 13 februari 2019 zorgde de kinderraad van Sint-Pieters-Leeuw voor de aanplanting van meer groen in de tuin van de gemeentelijke basisschool Den Top. Zo wilden de kinderen de natuur een extra handje helpen. De jeugddienst, dienst Leefmilieu en Pro Natura ondersteunden het initiatief.

Tijdens de kinderraad gaven de kinderen aan dat ze zich zorgen maken over de natuur en het milieu. Meer groen en zuivere lucht; daarmee wilden de kinderen aan de slag! De jeugddienst van Sint-Pieters-Leeuw verdiepte zich samen met de kinderen in het nut en belang van bomen en zetten hun woorden meteen om in daden! Met behulp van Pro Natura, een sociale en duurzame onderneming die zich inzet voor de natuur, kon de kinderraad zelf bomen aanplanten. De directrice van de gemeentelijke Basisschool den Top, Tineke Coeck, zorgde ervoor dat dit kon in de tuin van de school. Verder vervingen de kinderen dode wilgentakken van de wilgentipi, kreeg het insectenhotel een opknapbeurt, vulden ze de takkenril aan met snoeimateriaal en plaatsten ze een extra bank aan de moestuintjes.

 Na de boomplanting konden de kinderen hun persoonlijke wens voor de toekomst opschrijven en aan de boom hangen. Afsluiten deden ze met een fris glaasje kinderchampagne!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 feb 2019
Devogeleer Emile
© Devogeleer Emile
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief