PEPINGEN - Schepen Lacres gaat als onafhankelijke zetelen in de gemeenteraad.

C21

PEPINGEN - Schepen Lacres gaat als onafhankelijke zetelen in de gemeenteraad.

Editiepajot_pepingen_lacres_foto_merckx
Foto Felix Merckx

Schepen Peter Lacres (42 jaar) zetelt nu als onafhankelijke binnen de Pepingse gemeenteraad en zal boven alle partijgrenzen heen een dynamisch beleid ondersteunen, in het belang van alle inwoners.

 “Ik ben als politicus met veel enthousiasme en overtuiging aan mijn mandaat in 2013 begonnen. Ik geloofde oprecht in de kracht van de verandering, vertrekkend van wat uit het verleden werkte of werd opgebouwd om een modern, actief, dynamisch en toekomstgericht beleid verder uit te bouwen. Openheid, verbinden, anticiperen, klantgerichtheid, correcte dienstverlening, deskundigheid, burgerparticipatie, een tolerante, open Vlaamse gemeente, waren en zijn voor mij essentiële bouwstenen voor een hedendaags gemeentebeleid. Als ik de beslissing neem om als onafhankelijke te zetelen, ben ik niet over één nacht ijs gegaan”, zegt Lacres.
 “Niet alleen interne strubbelingen, maar ook bepaalde dossiers liggen mij dwars. Heb geen zin om na te trappen of namen te noemen maar ik kan in eer en geweten mezelf niet langer verzoenen om als lid van de N-VA en vanuit een meerderheidsdiscipline zaken goed te keuren, waar ik niet achter sta en daarnaast voorstellen weg te stemmen die een meerwaarde vormen. Opbouwende ideeën, kwaliteitsvolle voorstellen, verrijkende verbeteringen, inhoudelijk sterke suggesties worden bij de huidige meerderheid genegeerd, zeker als ze van de oppositie komen. In navolging van de ontslagnemende voorzitter van de gemeenteraad roep ik alle raadsleden vanaf heden op om zowel open als opbouwend met elkaar te debatteren maar vooral om samen te werken. Ik ervaar bij vele beleidsbeslissingen een gebrek aan een klare, coherente en dynamische beleidsvisie. Vaak worden beslissingen overheerst door wrok, rancune en verbittering ten opzichte van de vorige legislatuur. Dit is naar mijn aanvoelen geen basis voor een constructief beleid in het belang van de Pepingse bevolking’.
“Als onafhankelijke blijft hij functioneren binnen deze coalitie - dat slechts één stem op overschot heeft - en werk ik graag mee aan een open, modern, constructief en dynamisch beleid, dat gericht is op de toekomst… met aandacht voor verkeersveiligheid, een beleid dat kindvriendelijkheid hoog in het vaandel draagt, bereid is het verenigingsleven op te waarderen, de adviesraden en burgers daadwerkelijk bij beslissingen betrekt, een beleid dat de intergemeentelijke samenwerking stimuleert, aandacht heeft voor ons cultureel erfgoed en Vlaams landelijk karakter, maar ook een beleid dat in de centrumgemeente een maximale dienstverlening voor de burger waarborgt. De Zagerij past overigens perfect in dit plaatje en zoals afgelopen gemeenteraad gebleken is, is hiervoor een meerderheid in onze gemeente”, besluit Peter Lacres.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 apr 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief