PEPINGEN - vzw Bellingahaim bestaat 25 jaar.

C21

PEPINGEN - vzw Bellingahaim bestaat 25 jaar.

Editiepajot_bellingen_ter_loo_foto_merckx
Foto Merckx
 

De vzw Bellingaheim bestaat 25 jaar. Dit wordt gevierd op zondag 18 oktober om 11:00 uur met een receptie en een aperitiefconcert voor alle leden , sympathisanten en geïnteresseerden.

Bellingahaim is een socio-culturele vereniging met historisch-heemkundige, artistieke en ecologische doelstellingen. De vzw beheert voor de lokale gemeenschap het ontmoetingscentrum Ter Loo in Bellingen. De kring telt 170 leden en is organisator van oa de Drogo-ommegang en de tentoonstelling Kunst in het Dorp. De leden ontvangen het driemaandelijkse blad "Kentheim" met streekgeschiedenis en informatie over de activiteiten in het ontmoetingscentrum.
Bellingahaim heeft ook verschillende publicaties over de lokale geschiedenis en de abdijkerk van Bellingen uitgegeven.
Het verhaal van Ter Loo in Bellingen begon toen de Zusters St Vincentius a Paulo Bellingen verlieten en de gebouwen kwamen leeg te staan in 1990. Men wilde de gebouwen bewaren voor het verenigingsleven van Pepingen. In 1994 waren de gebouwen te koop en er was een akkoord met de parochiale werken om ze uit te bouwen. Financieel werden het moeilijke tijden en in 2000 kwam er een overeenkomst met het OCMW om in een vleugel vluchtelingen onder te brengen. Hiermede kon men ook beginnen aan de infrastructuurwerken om het gebouw te verbeteren. In 2008 kreeg Bellingaheim het gebouw in erfpacht voor 40 jaar. Nu men een zekerheid had begonnen in 2010 ook grote investeringswerken. Vooral de brandveiligheid was prioritair. Verder kwam er ook een centrum voor jeugtoerisme. Dat zorgde ook voor de nodige financiële armslag en tijdens de vakantiemaanden druk wordt bezocht.
Intussen werd de werking van een sociale kring opgebouwd, kreeg men ondersteuning van de gemeente.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 okt 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief