GOOIK - Kom op tegen Kanker-bos op Kesterheide

C21

GOOIK - Kom op tegen Kanker-bos op Kesterheide

Dsc01123
 
Dsc01122

Tijdens het Boompjesweekend van Kom op tegen Kanker (KOTK) krijgt de Kesterheide  er op zondag 16 maart een stuk bos bij.  Het nieuw Vijfdorpenbos wordt ingeplant op een eigendom van de familie Pletinck-De Slachmuylder. Patsy Van Der Meeren en Willy Sommers tekenen voor het meter- en peterschap.

Het bos wordt een typisch populierenbos met een onderetage van verschillende inheemse boomsoorten en met een struikgordel aan de randen. In totaal worden zo’n 2500 boompjes voorzien. Het aanschaffen van een boompakketje kost 7 euro. Het boomlabel opent vervolgens het recht op het aanplanten van een boompje.   
 
De boomplanthappening wordt die zondag gekoppeld aan allerlei activiteiten met de Kesterse St-Martinusfanfare, de Gooikse Harmonie De Vrede, de rockgroep Promille en de kinderanimatie Pipo en Pipette. Zo stippelde de wandelwegenraad ook een natuurwandeling van 5 km uit rondom het KOTK-bos. Tevens wordt vanuit iedere Gooikse dorpskern een Vijfdorpenwandeling naar het bos georganiseerd. Het feestprogramma start om 10u.
 
Het project mag alleszins rekenen op de daadwerkelijke steun van het Oetings comité Mensen helpen Mensen (750 pakketjes), de Pajotse Truckers (357 boompakketjes) en de provincie Vlaams-Brabant (250 pakketjes). Boompakketjes worden nog steeds te koop aangeboden door verschillende Gooikse verenigingen. Ook in enkele naburige gemeenten zoals Herne, Galmaarden, Ternat, Liedekerke, Pepingen, Beersel en Halle loopt de actie aan kruissnelheid.
 
De opbrengsten van het Boompjesweekend gaan integraal naar de projecten van Kom op tegen Kanker.
 
Het Boompjesweekend is een jaarlijks initiatief van Kom op tegen Kanker, het Agentschap voor Natuur en Bos, de Vereniging voor Bos in Vlaanderen en de deelnemende gemeenten.
 
Info : Dienst Socio-culturele Zaken 02/532 14 02. 
.
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 feb 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief