Een wandeling vanaf het bezoekerscentrum Paddenbroek in Gooik

C21

Een wandeling vanaf het bezoekerscentrum Paddenbroek in Gooik

Foto_colpaert_natuur_tentoon_bos_2__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
Op zondag 24 maart wordt er door Natuurpunt een wandeling georganiseerd ter hoogte van de Kesterheide in Gooik. U bent van harte welkom om de vele geheimen van de Kesterheide te ontdekken en de wandeling is gratis wel graag u inschrijven.
 
Nog maar een tiental jaar geleden beschreef men de Kesterberg als één van de vele ‘getuigenheuvels’ die op een west oost as door Vlaanderen lopen: van de Kasselberg over de Kemmelberg tot in het Hageland. Sindsdien is deze visie toch wat geëvolueerd. We gaan hier dieper op in tijdens de wandeling.
 
De tweede wereldoorlog heeft ook op de Kesterberg haar sporen nagelaten. Het VNV hield hier bijeenkomsten en vooral ene Staf Declercq kruist hier bijna letterlijk het pad. Markant verhaal trouwens: waar is het stoffelijk overschot van Staf Declercq naartoe?Tijdens de wandeling, op de hoogste top van het Pajottenland, krijg je mooie vergezichten. Brussel is vlakbij en als het mooi weer is zie je tot de toren op het hellend vlak van Ronquières.
 

De wandeling start op zondag 24 maart om 14 uur aan het bezoekerscentrum Paddenbroek in Gooik waar er voldoende parkeergelegenheid is. De wandeling is een achttal kilometer lang en op sommige plaatsen is het met kinderwagens toch vrij moeilijk doorkomen. Tegen 17 uur zijn we zeker terug aan het bezoekerscentrum. Voor zij die dat wensen is er achteraf de mogelijkheid om te eindigen met een natje. Meer informatie en inschrijven via: Vincent Gathot; vincent@natuurpuntternat.be,  0495 40 56 13 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mrt 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 16 apr 2024

archief