Nieuwe inwoners ontdekken verborgen Gooikse parels

C21

Nieuwe inwoners ontdekken verborgen Gooikse parels

Dag_nieuwe_inwoners
Ingezonden foto
 
Gooik telt vandaag ongeveer 9520 inwoners. 380 van hen kwamen in 2023 in de gemeente wonen (2022: 315 nieuwe inwoners). Tijdens de onthaaldag op woensdag 1 mei, ontdekten een 30-tal van hen de verborgen parels van de gemeente.
 
Gunther De Wilde, burgemeester: “We willen dat mensen graag in Gooik zijn, zich hier ten volle kunnen ontplooien, kunnen genieten van de verschillende mogelijkheden van onze gemeente. Daarom vinden we het als lokaal bestuur belangrijk onze nieuwe inwoners goed te ontvangen en wegwijs te maken in onze gemeente. Sommigen wonen hier al enkele maanden, andere zijn hier net komen wonen. Maar allemaal houden ze van de rust en landelijkheid van Gooik. Als bestuur blijven we dan ook inzetten op een gemeente waar het fijn is om te wonen, te werken en te ondernemen.
 
We kiezen dan ook bewust voor een ontspannen ontmoeting tussen bestuur en nieuwe inwoners. En aan de reacties te horen en te zien, was het weer een geslaagde dag voor onze nieuwe inwoners. Ze leerden elkaar en de gemeente nog wat beter kennen. Deze dag is slechts één van de manieren om integratie in onze dorpsgemeenschap te bevorderen. Ik wil hen nogmaals bedanken om voor onze gemeente gekozen te hebben.”
 
De onthaaldag begon met een ontbijt, gevolgd door een welkomstwoordje en voorstelling van de gemeente door de burgemeester en schepenen. Nadien kregen de inwoners een plekje op de bus en ontdekten ze de verborgen parels van Gooik. De dag werd afgesloten met een drankje.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 mei 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief