HERNE – Wielerclub De Smurfen nodigt opnieuw de juniors uit

C21

HERNE – Wielerclub De Smurfen nodigt opnieuw de juniors uit

Dsc08940
HERNE – Wielerclub De Smurfen nodigt opnieuw de juniors uit - © Deschuyffeleer
 

Al voor om en bij de 22ste keer organiseert wielerclub De Smurfen op Paaszaterdag 19 april vanuit de dorpskern in Herfelingen haar voorjaarswedstrijd voor juniors. Ook nu weer zet de club van voorzitter Hugo Moonens haar beste beentje voor om het de renners en de supporters naar hun zin te maken.

De wedstrijd heeft deze keer wel te kampen met de concurrentie van de driedaagse interclub De Ster van Zuid-Limburg, die zijn beslag krijgt tijdens het Paasweekend. Toch mag ook nu weer verwacht worden dat tal van juniors uit het Antwerpse, uit Limburg, uit Oost-Vlaanderen en Wallonië naar Herfelingen zullen afzakken om zich op het heuvelend parcours te meten met hun collega’s uit het Pajottenland en de Zennevallei. Overigens zijn er dezelfde dag ook nog wedstrijden voor juniors in het Vlaams-Brabantse St-Joris-Weert en in Geluveld (Zonnebeke) en Stasegem (Harelbeke) in West-Vlaanderen.
 
Ook voor deze editie blijven de Smurfen trouw aan hun sportief, afdoend selectief en veilig parcours langsheen het gehucht Terlinden en de Pepingse deelgemeente Heikruis. De renners dienen 13 keer dit parcours van 7 km af te leggen, wat een totaalafstand oplevert van 91 km. Start en aankomst zijn zoals steeds aan de kerk ter hoogte van het clublokaal ‘In de Zoeten Inval’. Er wordt gestart om 15u.
 
Vorig jaar toonde Affligemenaar Stef Rogiers zich in een spurt met zes aan de eindstreep oppermachtig. Hij haalde toen zo zijn eerste seizoenszege binnen en dit voor Glen Van Herck (Beerzel) en Joren Spruyt (Heist-op-den-Berg).
 
Dit jaar wordt het alleszins opnieuw ook uitkijken naar de prestaties van de renners van Cureghem Sportief Bioagrico en van Onder Ons Parike, die ieder jaar opnieuw met een ruime delegatie naar Herfelingen afzakken.
 
Voor de eerste keer krijgen de renners bij de inschrijving vanuit de organisatie ook een infoblad mee voor hun supporters die de omloop wensen af te stappen. Dit infoblad geeft niet alleen de beschrijving van het parcours weer maar ook de talrijke bezienswaardigheden en wetenswaardigheden er op. En zo krijgen ook de supporters nu de gelegenheid nader kennis te maken met het stukje ongerept Pajottenland rond de dorpskernen van Herfelingen en Heikruis.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 apr 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief