HERNE – Sanseveria stelde zijn nieuw album ‘Zweven van Geluk’ voor

C21

HERNE – Sanseveria stelde zijn nieuw album ‘Zweven van Geluk’ voor

Sanseveria_nieuwe_cd_2016__6_
HERNE – Sanseveria stelde zijn nieuw album ‘Zweven van Geluk’ voor - © Deschuyffeleer
 
Sanseveria_nieuwe_cd_2016__7_
HERNE – Sanseveria stelde zijn nieuw album ‘Zweven van Geluk’ voor - © Deschuyffeleer
 
Sanseveria_nieuwe_cd_2016__2_
HERNE – Sanseveria stelde zijn nieuw album ‘Zweven van Geluk’ voor - © Deschuyffeleer
 
Sanseveria_nieuwe_cd_2016__3_
HERNE – Sanseveria stelde zijn nieuw album ‘Zweven van Geluk’ voor - © Deschuyffeleer
 
Sanseveria_nieuwe_cd_2016__5_
HERNE – Sanseveria stelde zijn nieuw album ‘Zweven van Geluk’ voor - © Deschuyffeleer
 
Sanseveria_nieuwe_cd_2016__4_
HERNE – Sanseveria stelde zijn nieuw album ‘Zweven van Geluk’ voor - © Deschuyffeleer
 
Sanseveria_nieuwe_cd_2016__1_
HERNE – Jacky Lafon © Deschuyffeleer
 

Tijdens de maandelijkse ambilunch in de feestzalen Castel met deze keer Jacky Lafon als bijzondere gast stelde vaste huiswaarde Sanseveria zijn langverwacht nieuw album ‘Zweven van Geluk’ voor. Dat album met 18 gevarieerde nummers kwam er op vraag van vele fans en sympathisanten. Het gaat Sanseveria overigens bijzonder goed voor de wind. Zo is de agenda voor dit jaar al geruime tijd volgeboekt en ook voor toekomend jaar is het al drummen om de groep nog aan de haak te slaan.  

“Een aantal van de nummers zijn verzoeknummers die genoteerd werden gedurende de optredens. Het zijn vooral hits uit de jaren ’60 en ’70. Andere liedjes dan weer zijn persoonlijke keuzes of nummers met een boodschap. Drie andere zijn eigen composities. Ook werd er een bonustrack speciaal uitgekozen. En die wordt via Bobby Setter overgemaakt aan niemand minder dan Fats Domino voor zijn 87ste verjaardag”, stelt Freddy Danau het bijzonder goedgeslaagd album voor. “Het titelnummer ‘Zweven van Geluk’ werd geschreven in samenwerking met Luc Marcelis en is enerzijds in de tekst een verwijzing naar het geluk dat Claudine en ik als koppel ervaren om samen al 25 jaar muziek te mogen maken en anderzijds op de cover-foto een soort metafoor voor de gelukkige momenten die we gedurende onze optredens telkens mogen beleven met ons publiek zoals nu vandaag trouwens ook”.
Sanseveria vandaag
Enige tijd terug verruimde het Herns basisduo Freddy Danau en Claudine Roobaert Sanseveria met Hedwig Jacobs als derde muzikant. Zo gaat Sanseveria voortaan dan ook door het muzikale leven als een trio.
Muzikale duizendpoot Freddy Danau begon 50 jaar geleden muziek te spelen in Herfelingen met de Robins die John Horton begeleidden en later onder leiding van Freddy Thollebeek overstapten naar Paul Severs en zijn Criminals. Sanseveria als duo werd 25 jaar terug opgericht, eveneens onder de impuls van Freddy Thollebeek. Het treedt nu dan ook al sedert 25 jaar op en verzorgt talrijke sfeervolle dansavonden en privé-feesten.
Claudine Roobaert studeerde muziek en piano in Gooik en startte samen met Freddy Sanseveria op. Intussen was ze ook nog leadzangeres bij de heropstart van The Criminals. Ze sleutelt mee aan arrangementen en zingt de backings in de studio van Sanseveria. Als zangeres en keyboardspeelster is zij de charmante vrouwelijke toets van het duo.
Hedwig Jacobs uit Iddergem is een ervaren all-rounder die gitaar, keyboard en bas speelt en indertijd begeleider van onder meer John Larry, Jean Walter en Katrien Gallez. Ook was hij geregeld te bewonderen in talrijke orkesten zoals de Doorbrekers, het orkest van Freddy Thollebeek, Bobby Setter, en vele andere. Sinds verleden jaar maakt hij deel uit van Sanseveria, dat voortaan dan ook als trio optreedt.
De opname
Alle nummers werden opgenomen in de eigen studio van Sanseveria in Herne. Gedurende maanden werd er gesleuteld aan de arrangementen. Mede door hun vakkennis en het gebruik van moderne technieken werd dan ook een schitterend resultaat bereikt. Ook bleef er ruimte en aandacht voor bijzondere details zoals de pauken in de intro van ‘Zeven Zonden’ van Christoff of in ‘Rozanne’ van Wim De Craene. Voor de opname maakte Sanseveria ook dankbaar gebruik van de opnamesoftware van Pro Tools en de mastering gebeurde met de nieuwste Izotope Ozone. Naast de bestaande arrangementen werden alle instrumenten die op de opnames te horen zijn overigens ook door de drie musici ingespeeld.
Het album is een productie van Robins Records en wordt uitgegeven door D&V Publishing Group. De verkoop van de cd gebeurt in een eerste fase gedurende de optredens. Binnenkort zullen de 18 nummers ook kunnen gedownload worden via de gebruikelijke internetaanbieders. Het album wordt verkocht à 10€/stuk.
Meer info over Sanseveria en bestellingen van het nieuw album kunnen via 0475/75.67.59.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mei 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief