HERNE – Alle klassen van De Bloesem weldra gecentraliseerd in nieuwbouw

C21

HERNE – Alle klassen van De Bloesem weldra gecentraliseerd in nieuwbouw

1_september_de_bloesem__2016__5_
HERNE – Alle klassen van De Bloesem weldra gecentraliseerd in nieuwbouw - Een koffer vol ..... © Deschuyffeleer
 
1_september_de_bloesem__2016__2_
HERNE – Alle klassen van De Bloesem weldra gecentraliseerd in nieuwbouw - © Deschuyffeleer
 
1_september_de_bloesem__2016__3_
HERNE – Alle klassen van De Bloesem weldra gecentraliseerd in nieuwbouw - © Deschuyffeleer
 
1_september_de_bloesem__2016__7_
HERNE – Alle klassen van De Bloesem weldra gecentraliseerd in nieuwbouw - © Deschuyffeleer
 
1_september_de_bloesem__2016__8_
HERNE – Alle klassen van De Bloesem weldra gecentraliseerd in nieuwbouw - © Deschuyffeleer
 
1_september_de_bloesem__2016__9_
HERNE – Alle klassen van De Bloesem weldra gecentraliseerd in nieuwbouw - © Deschuyffeleer
 
1_september_de_bloesem__2016__13_
HERNE – Alle klassen van De Bloesem weldra gecentraliseerd in nieuwbouw - © Deschuyffeleer
 

Na ettelijke jaren kommer en kwel in afgeleefde schoollokalen, en zeker de jongste twee jaar ook door de werken voor de nieuwbouw, klaart de schoolhemel van de vrije basisschool De Bloesem in de Kapellestraat bij de start van het nieuwe schooljaar nu wel vrij snel op. Daar waar het kleuterblok al vorig schooljaar kon en zelfs noodgedwongen moest worden in gebruik genomen is het nu de verwachting dat ook het blok voor de lagere klassen alleszins nog voor Nieuwjaar instapklaar zal zijn. Directeur Geert Van Damme haalt opgelucht adem en toont zich dan ook samen met zijn gans schoolteam een bijzonder tevreden man.

Het einde van de tunnel
“Het einde van de tunnel is eindelijk in zicht”, verkondigt directeur Geert Van Damme maar al te graag. “Als alles volgens plan blijft verlopen is het de verwachting dat ook het nieuw blok voor de lagere schoolklassen allicht al tegen Allerheiligen en alleszins vanaf Nieuwjaar in gebruik zal kunnen genomen worden. Al bij al is ons nieuwbouwproject vrij snel kunnen gerealiseerd worden en dit door een vlotte samenwerking met de aannemers, de architect en ons gans schoolteam. Criticasters voorspelden indertijd dat onze nieuwbouw zowel praktisch als financieel moeilijk haalbaar zou zijn maar het tegendeel is nu bewezen. Alles is vrij vlug vooruitgegaan en ook financieel zijn wij steeds een gezonde school gebleven ondanks dat wij een derde van de kostprijs zelf hebben moeten financieren”.
Eens de nieuwbouw in zijn geheel afgewerkt zal De Bloesem nog slechts één enkele campus, en dit langsheen de Kapellestraat, tellen. Ook de leerlingen van het 4de, het 5de en het 6de leerjaar, die thans nog les volgen in de lokalen van de Parochiale Werken in de Stationsstraat, komen immers van zodra mogelijk terecht op de nieuwe campus. “De nieuwbouw blijkt meteen ook een impact te hebben op het leerlingenaantal daar wij nu met 59 een vrij groot aantal nieuwe kinderen hebben mogen inschrijven en zo ons totaal aantal schoolkinderen opdrijft tot 276”, gaat de directeur enthousiast verder. “Bij de nieuwbouw hebben wij alleszins ook al rekening gehouden met eventuele uitbreidingsmogelijkheden. Zo telt onze nieuwe kleuterblok 5 lokalen waarvan er momenteel slechts 4 van in gebruik zijn. De nieuwe blok voor de lagere school dan weer heeft 12 lokalen ter beschikking voor momenteel 9 klassen. En bovenop de eerste verdieping is er ook nog een platform waarop, in geval van noodzaak, nog eens 4 klassen kant en klaar kunnen bijgebouwd worden”.
Dat de school met zijn afgeleefde en aftandse klaslokalen aan een nieuwbouw toe was staat buiten kijf. Wel heeft het 15 jaar geduurd vooraleer de nieuwbouw kon gerealiseerd worden. “Maar het resultaat mag nu wel gezien worden”, luidt het bij Geert Van Damme. “Onze klaslokalen zijn nu alle uitgerust met de meest vooruitstrevende technieken zoals smart-boards en een groot tablet met display voor de kleuters. Voor onze leerkrachten en onze kinderen is dat dan ook een hemels geschenk dat uit de lucht is gevallen”.
‘Een koffer vol’ als jaarthema
Het nieuwe schooljaar wordt aangesneden met het thema ‘een koffer vol’, waarbij iedere leerkracht toch ook nog voldoende invulmogelijkheden krijgt om zijn of haar accenten te leggen. Dat thema, geruggesteund door een gelijknamig lied, dat overigens meteen bij de start van het schooljaar gezamenlijk werd gezongen, wordt dan ook de rode draad doorheen het ganse schooljaar waaronder nu ook opnieuw bij het schoolfeest dat terug zal kunnen georganiseerd worden. “Want dat feest alsook het feest voor de grootouders zijn nu éénmaal activiteiten waarop ouders, grootouders en familie maar al te graag en bijzonder glunderend hun kinderen eens aan het werk kunnen zien”.
Een wij-verhaal
Bij al dat positief nieuws heeft directeur Geert Van Damme een duidelijke boodschap naar het ganse schoolteam en de ouderraad toe: “Dat ons project geslaagd is te danken aan de heel goede sfeer die er ondanks alle moeilijkheden steeds is blijven bestaan. Het zijn niet zozeer de muren die de sfeer bepalen maar wel de gemeenschap die er in leeft. Wij hebben allen samen dit wij-verhaal geschreven en kunnen zo nu de toekomst bijzonder positief tegemoet kijken in het voordeel van onze schoolkinderen”.   
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 sep 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 04 mei 2024

archief