HERFELINGEN - Vriendenkring sluit petanqueseizoen af met een hapje en een tapje.

C21

HERFELINGEN - Vriendenkring sluit petanqueseizoen af met een hapje en een tapje.

1_afsluiter_petanque_herfelingen
HERFELINGEN - Vriendenkring sluit petanqueseizoen af met een hapje en een tapje - © Deschuyffeleer
 
Petanque_2016
HERFELINGEN - Vriendenkring sluit petanqueseizoen af met een hapje en een tapje - Roger Splingaer, Ghislain Alaert en Germaine Barbé - © Deschuyffeleer
 

Voor de laatste keer dit seizoen gaf de vriendenkring rond Lutgarde Cochez en Ghislain Allaert elkaar afspraak aan de petanquebaan aan het kerkhof van Herfelingen. In een gemoedelijke sfeer en met een stralend zonnetje op de achtergrond gooiden zij er nu ook weer duchtig op los. Inzet was niet alleen de prestigetitel van jaarwinnaar maar ook het bemachtigen van de felbegeerde wisselbeker.

Voor de finalespeeldag waren het de zes best gerangschikte spelers die het tegen mekaar moesten opnemen. Gezien er onder de behaalde punten tijdens het seizoen niet heel veel verschil lag was het dan ook wachten tot op het einde van het spel om de  kampioenen te kennen.
Winnaar van het jaar werd het trio met Roger Splingaer, Ghislain Alaert en Germaine Barbé. Zij versloegen Jeanne Barbé, Madeleine Thiels en Jean-Marie Elias.
De ganse zomer door namen een dozijn senioren deel aan de wekelijkse spelnamiddagen. Nu al 15 jaar zorgen de petanquers met Lutgarde Cochez en Ghislain Allaert als gangmakers met hun treffens voor enige wekelijkse animatie rond hun petanqueterrein aan het kerkhof.  Slechts één enkele keer diende het spel wegens te felle regen gestaakt.
 “De eerste vrijdag na Pasen ontwaken wij uit onze winterslaap en staan wij terug paraat voor een nieuw seizoen. Samen bewegen, samen sporten, samen een babbeltje slaan en vooral samen plezier maken dat is ons doel”, vertelt Lutgarde Cochez. “Zoals steeds zijn ook nieuwkomers van harte welkom. In een mum van tijd zullen wij ze wel de knepen van het spel bijbrengen. Wij zijn er stellig van overtuigd dat na een paar namiddagen in ons gezelschap ook voor hen de vrijdag veel meer zal gaan betekenen dan louter poets- en kuisdag”.
Het petanqueseizoen werd afgesloten met een hapje en een tapje in De Zoete Inval. Deze keer trakteerde patron Patrick De Vos het gezelschap op een waaier aan fijne hapjes van eigen makelij.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 okt 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief