HERNE – OKRA petanquers aan winterslaap toe

C21

HERNE – OKRA petanquers aan winterslaap toe

Afsluiter_petanque_en_kaarten___1_
HERNE - Feestelijke afsluiten van het petanque- en kaartseizoen - © Deschuyffeleer
 
Afsluiter_petanque_en_kaarten___2_
HERNE - Feestelijke afsluiten van het petanque- en kaartseizoen - © Deschuyffeleer
 
Afsluiter_petanque_en_kaarten___3_
HERNE - Feestelijke afsluiten van het petanque- en kaartseizoen - Bestuur de poduimbekleders Paul Demel, DAimé erijcke en Aimé Vlassenbroeck © Deschuyffeleer
 
Afsluiter_petanque_en_kaarten___4_
HERNE - Feestelijke afsluiten van het petanque- en kaartseizoen - © Deschuyffeleer
 
Afsluiter_petanque_en_kaarten___5_
HERNE - Feestelijke afsluiten van het petanque- en kaartseizoen - © Deschuyffeleer
 
Afsluiter_petanque_en_kaarten___6_
HERNE - Feestelijke afsluiten van het petanque- en kaartseizoen - Een speciale attentie voor het kaartersgezelschap © Deschuyffeleer
 

Van april tot november geven ook de Hernse senioren aangesloten bij OKRA iedere dinsdag elkaar afspraak in de tuinen van het parochiaal centrum in de Lindestraat voor hun geliefkoosde petanquenamiddag. Zij die het niet zo op het petanquen gemunt hebben kunnen als alternatief dan hun zinnen zetten op het kaartspel.

Alles begon begin de jaren negentig toen enkele senioren van de toenmalige Kristelijke Bond der Gepensioneerden voor de gelegenheid de eerste petanqueballen aan het rollen brachten. Aanvankelijk gebeurde dit heel occasioneel. Maar door de toenemende interesse en het groeiend aantal deelnemers werd deze sport mettertijd wel met meer regelmaat beoefend. Nu toch al een tiental jaar terug kregen de petanque- en kaartnamiddagen ook wat meer structuur en sindsdien wordt er jaarlijks een regelmatigheidsrangschikking opgesteld. Zo worden dan ook telkens aan het eind van het seizoen de winnaars tijdens een gezellig samenzijn gelauwerd. De voorbereiding van de afsluiter van het jaar was in handen van Daniëlla Denutte.
Het voorbije seizoen gooiden gemiddeld een 26-tal senioren een balletje. De gouden-petanquer van het jaar is voorzitter Paul Demel. Hij won van het ex aequo-duo Aimé Derijcke en Aimé Vlassenbroeck. Overigens waren de Hernse OKRA-petanquers ook vertegenwoordigd op het gewesttornooi dat dit jaar trouwens in Herne werd gehouden en op het tornooi ‘Vlaanderen Leeft’ in Herfelingen.
Ideale sport voor senioren
“Petanque is een ideale sport voor de senior, daar is iedereen het roerend over eens”, zegt Paul Demel. “Naast concentratie, coördinatie en teamgeest vergt dit balspel ook enige fysieke inspanning en is het sociaal aspect ook heel zeker nooit ver weg.  Voor, tijdens en na een partij is er trouwens telkens een bespreking die van tijd tot tijd wel eens gepaard kan gaan met een extraatje aan beeld en klank”.
“Alle belangstelleden zijn overigens steeds bijzonder welkom op onze petanque- en kaartnamiddagen. Enige voorwaarde is het lidmaatschap van OKRA Herne. OKRA staat immers voor Open, Kristelijke, Respectvolle en Actieve beweging, waar contact en vriendschap centraal staan. Het lidmaatschap kost 23 euro per jaar, de verzekering lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid inbegrepen” vervolgt de voorzitter. “En als lid kan men ook nog deelnemen aan alle andere  activiteiten van OKRA Herne en OKRA-Sport Herne. Dit zijn onder meer de wekelijkse dansbijeenkomsten, turnen voor 55+, badminton, wandeltochten, culturele daguitstappen, bedrijfsbezoeken, maandelijks bijeenkomsten en kaartnamiddagen”.
Het bestuur van OKRA Herne bestaat naast erevoorzitter Léopold Dierickx en voorzitter Paul Demel ook nog uit Agnes Derijcke, Daniëlla Denutte, Aimé Derijcke, Fernande Vanaudenhove, Hilda Van Hassel, Cécile De Staercke, Odette Van Vooren, Maria Wellecommen, Raymonde Nerinckx, Richard Vanaudenhove en Roger Lanneer.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 nov 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief