HERNE - Schapen van Luc en Katrien worden aangevallen in de Aerebeekvallei

C21

HERNE - Schapen van Luc en Katrien worden aangevallen in de Aerebeekvallei

Img_8552
We hebben bewust niet gekozen voor de meer gruwelijke beelden. Deze schapen overleefden de aanval.- Ingezonden
 
De schapen van Luc en Katrien uit de  Aerebeekvallei hebben sinds kort af te rekenen met een Mechelse herder die hun beestjes aanvalt en soms zelfs dood bijt. Op 2 januari was hij voor de eerste keer langs geweest en heeft drie van de schapen zwaar verwond. Er is klacht ingediend en de politie heeft een interventiedossier opgemaakt. De eigenaars van de hond hebben de schade (veearts) betaald en beweerden dat de hond maar bij toeval was weggelopen. Maar het zou niet meer gebeuren, helaas is dat niet waar. Hopelijk wordt er vlug een degelijke oplossing gevonden voor alle partijen.
 
Luc vertelt verder: "Vorige week vrijdagmorgen, 's ochtends vroeg waarschijnlijk, is die Mechelse herder weer langs geweest en heeft hij een schaap de nek over gebeten, en twee anderen verwond. Alweer is de veearts en de politie opgeroepen want die hond was nog in de omgeving. Maar de eigenaars zijn nu met vakantie in een resort in Senegal en blijkbaar zorgt een van de kinderen voor de dieren. We hebben zelf het spoor van de hond in de sneeuw gevolgd en kwamen terecht bij de eigenaars. De buren vertelden dat de Mechelse herder al donderdag weer rond dwaalde in de buurt en op straat. Hij doet dat regelmatig en gisteren postte iemand op facebook dat er een bordercollie in zijn tuin zat, waarop iemand reageerde dat die hond dikwijls in gezelschap van een Mechelse herder in de buurt rond loopt. Beide honden zijn van dezelfde eigenaars. De Mechelse herder heeft wel een geschiedenis want hij heeft al het paard van de buren gebeten en hij heeft regelmatig de koeien van onze bovenbuur opgejaagd. En volgens een van de buren zou hij ook een motard doen vallen hebben maar ook die schade zou in de minne geregeld zijn.
 

De burgemeester wil de hond laten weg halen en in het asiel stoppen maar nu beweren de eigenaars (hoe? vanuit Senegal?) dat hun hond onschuldig is en niet kon weg lopen. Maar intussen moet ik mijn schapen op stal houden en is er grote onrust bij de buren die ook schapen of geiten hebben. Het is een gevaarlijk dier en alle reacties op facebook gaan in dezelfde richting: hij zal blijven schapen of andere dieren aanvallen. Wij weten niet meer wat te doen om onze schapen te beschermen", aldus Luc.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jan 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief