Afstudeerconcert in Herne met enkele Jonge Ware Broeders in de hoofdrol in de kerk van Herne

C21

Afstudeerconcert in Herne met enkele Jonge Ware Broeders in de hoofdrol in de kerk van Herne

Afstudeerconcert24
 
Dit schooljaar studeren de muzikanten Tiebe Vanhoorebeek (18), Marthe Vanhoorebeek (17), Rune Deschuyffeleer (17) en Kjell Deschuyffeleer (16) af aan de muziekacademie. Op aanstaande donderdag 21 maart om 19u spelen zij in de kerk van Herne hun examenwerk tijdens het afstudeerconcert.
De Koninklijke Fanfare De Ware Broeders uit Herfelingen startte 35 jaar geleden met een jongerenwerking – de Jonge Ware Broeders – en plukt daar vandaag nog steeds de vruchten van. Sinds vele jaren werken we nauw samen met de Academie Muziek, Woord en Dans Gooik, waar onze leerlingen wekelijks notenleerles, instrumentles, muziekexpo en samenspel volgen. En van zodra zij er klaar voor zijn, spelen zij mee tijdens de wekelijkse repetitie van onze fanfare op donderdagavond in het Bavocentrum in Herfelingen. Onze muziekvereniging telt al jaren een groot aantal jongeren, en daar zijn we terecht fier op.  
 
Dit schooljaar studeren onze muzikanten Tiebe Vanhoorebeek (18), Marthe Vanhoorebeek (17), Rune Deschuyffeleer (17) en Kjell Deschuyffeleer (16) af aan de muziekacademie. Op aanstaande donderdag 21 maart om 19u spelen zij in de kerk van Herne hun examenwerk tijdens het afstudeerconcert, en dit onder begeleiding van de voltallige fanfare De Ware Broeders o.l.v. Sven Beerens, én in samenwerking met de academie Gooik: Tiebe speelt ‘Concerto for Trombone’ op trombone, klaargestoomd door zijn leerkracht Sander Kintaert. Marthe brengt ‘Ebony Fantasy’ op klarinet, onder toeziend oog van leerkracht Leen Dubois. Rune haalt zijn trompet boven in ‘Tequini’. Zijn leerkracht is Michaël Janquart. En tenslotte horen we Kjell op saxofoon in ‘Sax in the city’, met dank aan zijn leerkracht Rita Vandermeirsch.

Leuk weetje: deze jonge solisten zijn een zoon/dochter van een Ware Broeder. Kris Vanhoorebeek (bastuba) is de vader van Tiebe. Zijn nicht, Marthe, is de dochter van Tim Vanhoorebeek (althoorn). En Dimitri Deschuyffeleer (trompet) is de vader van Rune en Kjell. Naast onze Jonge Ware Broeders spelen ook nog andere jongeren tijdens het afstudeerconcert, begeleid door de fanfare van Kester en ’t Muziek Herne. Meer info hieromtrent bij de academie MWD Gooik. De ingang is gratis. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 12 apr 2024

archief