NINOVE - Een boon voor koffie, van het ontstaan van koffie tot de laatste trends

C21

NINOVE - Een boon voor koffie, van het ontstaan van koffie tot de laatste trends

Image1

Stijn Van Schoonlandt, zaakvoerder van De Koffieliefhebber, neemt je mee op ontdekkingstocht door de rijke geschiedenis van koffie.

 

We starten onze reis bij het ontstaan van koffie en hoe koffie zich verspreid heeft over de ganse wereld, met zijn bijhorende mythes en anekdotes. We houden daarna halt bij de evolutie in het verbruik van koffie, van voedsel tot de drank die we vandaag de dag kennen. 

 

Verder staan we stil bij de 3 koffie-waves die zich sinds de jaren 1960 tot nu hebben voorgedaan. Hier kijken we naar de evolutie van industrialisatie van koffie met zijn bijhorende massaproductie en daling in aandacht van kwaliteit tot het professionaliseren van koffie met bijhorende koffie-certificaten, barista's, slow coffee en aandacht voor ambachtelijke en uiterst kwalitatieve productie.

 

We sluiten af met een proeverij waar we je laten kennis maken met één koffie die we op drie verschillende manieren leren klaarmaken, zodoende dat je het effect van elke bereidingswijze op de smaak kan ervaren.

 

Praktisch:

  • Tijdstip : dinsdag 20 september 2016 - 20u
  • Plaats : Stedelijke basisschool - Edingsesteenweg 344 - Denderwindeke
  • Toegang : 6 euro - 4 euro met Davidsfonds Cultuurkaart - gratis t.e.m. 12 jaar

Opgelet:
VOORAF INSCHRIJVEN is noodzakelijk en kan tot en met dinsdag 13 september 2016 via e-mail aan info@dfwinnik.be of via een van de bestuursleden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 aug 2016
Jacky Delcour
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 mei 2024
Marc Colpaert | 29 apr 2024

archief