NINOVE - Minister Weyts investeert in uitbreiding en renovatie zwembad De Kleine Dender in Ninove

C21

NINOVE - Minister Weyts investeert in uitbreiding en renovatie zwembad De Kleine Dender in Ninove

Sportspurtkleinedender_zwembadninove
 
Vlaams minister van Sport Ben Weyts investeert € 1.096.875 in de uitbreiding en renovatie van het zwembad 'De Kleine Dender' in Ninove. Het project werd samen met nog 11 andere projecten uit heel Vlaanderen geselecteerd omdat het zorgt voor een serieuze verbetering van de sportinfrastructuur. Weyts wil zoveel mogelijk kwaliteitsvolle infrastructuur om op die manier zoveel mogelijk Vlamingen te laten sporten.
"Dit is een fantastisch kerstcadeau en bijzonder goed nieuws voor het zwembad in Ninove, zegt Jeroen Van Assche, bestuurslid bij N-VA Ninove en zelf werkzaam bij Sport Vlaanderen. Met deze Sportspurt kan het stadsbestuur een inhaalbeweging maken voor een beter zwembad in Ninove. De minister investeert fors om een comfortabel zwembad dichtbij huis te realiseren. Hopelijk zet deze financiële hulp nu alles in een stroomversnelling. Zwemmen is een belangrijk onderdeel om mensen gezond in beweging te houden en voor de zwemclubs en het schoolzwemmen is het in Ninove een absolute noodzaak geworden.”
 
Vlaanderen investeert de laatste jaren steeds meer in sportinfrastructuur. Minister van Sport Ben Weyts heeft een ‘Sportspurt’ ingezet met € 185 miljoen middelen. Het is een nooit geziene investering die voor elke Vlaming moet renderen.
 
Weyts maakt nu € 1.096.875 vrij voor de uitbreiding en renovatie sportsite De Kleine Dender in Ninove. Het project werd samen met nog 11 andere projecten uit heel Vlaanderen geselecteerd omdat het zorgt voor een serieuze verbetering van de sportinfrastructuur, waar veel mensen van kunnen genieten. Het huidige zwembadcomplex is 20 jaar oud. Vooraleer een nieuwe milieuvergunning verkregen kan worden, dient het zwembad gerenoveerd te worden. Het betreft een project waarbij heel wat partners betrokken zijn. Met dit project wordt gestreefd naar een duurzame, inclusieve, toegankelijke en CO2-neutrale sportsite met een beweegvriendelijke, buurtgerichte en regionale blik.
 

“We investeren fors zodat alle Vlamingen dichtbij huis sportinfrastructuur van hoog niveau hebben”, zegt Weyts. “Het is straks nieuwjaar en dan koesteren veel mensen het goede voornemen om meer te sporten. Goede infrastructuur in je eigen buurt maakt het makkelijker om die eerste stap te zetten”. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 dec 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 01 mei 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 29 apr 2024

archief