NINOVE - MAN-KEI TO wil presteren op het WK maar PARIJS is hoger doel

C21

NINOVE - MAN-KEI TO wil presteren op het WK maar PARIJS is hoger doel

Editie_ninove_standbeeld_lopers_3__kopie_
Illustratiefoto marc colpaert
 
Van 20 tot en met 25 februari neemt Man-Kei To uit Ninove deel aan het wereldkampioenschap G-badminton in Pattaya (Thailand). Na haar Europese titel van augustus vorig jaar wil ‘Kiki’ de goede prestaties doortrekken in 2024. Voor onze landgenote is de deelname aan het WK een belangrijke stap richting succes in Parijs.
 
“Mijn hoofdfocus ligt op de Spelen, maar op het WK zijn de sterke tegenstanders aanwezig, dus dit is belangrijk in de voorbereiding”, zegt Man-Kei To, die volgende week toch een medaille ambieert. “Ik wil graag halve finale of finale proberen spelen, dan trek ik de positieve lijn van vorig jaar door. Maar ik wil vooral goed spel voelen, dat is mijn absolute prioriteit.”
 

Man-Kei To werd in augustus 2023 Europees kampioen in Apeldoorn (Nederland) in de klasse WH1 voor rolstoelspeelsters. Die titel bezorgde haar meer naamsbekendheid en hielp haar op promotioneel vlak. “Maar sportief gezien, houd ik rekening met het feit dat dat de sterke Aziaten daar niet aanwezig waren, en dat die in Pattaya en Parijs wel meedoen.” In 2022 won Man-Kei To al een WK-medaille: ze pakte samen met de Turkse Emin Seckin zilver in het dames dubbelspel. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief