HALLE - Zadenbib zoekt zaadkameraden

C21

HALLE - Zadenbib zoekt zaadkameraden

Bibliotheek
Felix Merckx

Oogst je zelf zaden van groenten, planten, kruiden of bloemen en hou je ervan om nieuwe soorten te laten groeien in eigen tuin, dan ben jij de zaadkameraad die ze zoeken in ded bib van Halle.. 

 Op 19 april start de bibliotheek met een zadenbib. Het idee komt overgewaaid uit de VS en zaait zich stilaan uit over Vlaanderen en Brussel. Een zadenbib is een plek waar je gratis zaden kan ‘lenen’ zonder boetes of uitleentermijnen. In ruil probeer je om zelf zaden te oogsten en schenk je jouw geoogste zaden opnieuw aan de zadenbib. Een soort ruilhandel dus waarbij principes zoals lokale voedselproductie, biodiversiteit, ecologisch tuinieren, het delen van kennis en het creëren van een gemeenschapsgevoel (iedereen is mede-eigenaar van de zadenbib) heel belangrijk zijn. 
 
Tijdens de startdag kan iedereen kennis maken met de zadenbib en vooral ook zelf aan de slag gaan. Met wat potgrond, zaadjes en een plantschopje, kan men zijn eigen potje basilicum, koriander of bieslook zaaien en mee naar huis nemen. Vrijwilligers van onder andere VELT, Natuurpunt, de Voedselteams, Transitie en de Kleine Wereld zullen jou met raad en daad bijstaan zodat je zeker mag zijn van een goede oogst. 
 
Kom naar onze startdag op 19 april 2014, breng ons jouw geoogste zaden, ontdek nieuwe soorten en word zaadkameraad.
 
Meer informatie kan je bekomen bij de bibliotheek via bibliotheek@halle.be of op het nummer 02 365 98 60.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 apr 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief