HALLE - Het Lindegroen één dag weer open

C21

HALLE - Het Lindegroen één dag weer open

Editiepajot_halle_lindegroen_3_1_
Ingezonden foto
 

In Buizingen (Halle) staat zaal Lindegroen al een jaar dicht. Enkele enthousiaste Buizingenaren die zich de ‘Vrienden van het Lindegroen’ noemen, willen deze zaal nu terug open krijgen en hebben hiervoor een werkgroep opgericht. Bij gebrek en geld zag de Parochie zich enkele jaren geleden genoodzaakt de zaal in erfpacht te geven aan de groep Intro. In de erfpachtovereenkomst was een overgangsperiode voorzien waarin er toch nog activiteiten in de zaal konden blijven plaats vinden. Deze overeenkomst liep een jaar geleden af. Met Groep Intro en de parochie is overeengekomen dat de zaal op zaterdag 26 april van 14u tot 18u voor 1 keer open mag zijn. Deze dag is met hulp van verschillende plaatselijke verenigingen tot stand gekomen.

De vrienden van Het Lindegroen is een groepje mensen met een hart voor Buizingen, jong en oud, uit het verenigingsleven en particulieren. Wat begon als een kleine groep vrienden die het jammer vonden dat hun geliefde zaal gesloten was, groeide uit tot een stevig team vrijwilligers die onderverdeeld in werkgroepen stilaan iets in beweging zetten.     Naast het uitzoeken welke aanpassingen er dienen te gebeuren, wat de mogelijkheden zijn op juridisch en financieel vlak, is nu het ogenblik aangebroken om te polsen naar de interesse bij de verenigingen en de inwoners van Buizingen
Na het plaatsen van de grote stoel aan het gemeenteplein in Buizingen, hebben meer dan 900 Lindegroenfans hun virtuele stoel gereserveerd op de website HYPERLINK www.REDHETLINDEGROEN.be .
Ze hebben daarom het idee opgevat om een tweede actie in te zetten, namelijk zaal Lindegroen voor 1 dag te openen om de mensen van Buizingen verder in te lichten over de stand van zaken.
Ze zijn nog in gesprek met Intro en de parochie Sint-Vincentius. Deze gesprekken verlopen positief
Met Groep Intro en de parochie is overeengekomen dat de zaal op zaterdag 26 april van 14u tot 18u voor 1 keer open mag zijn. Deze dag is met hulp van verschillende plaatselijke verenigingen tot stand gekomen.
De vrienden van het Lindegroen willen dat de mensen elkaar terug ontmoeten in de unieke Lindegroen-sfeer en hen laten voelen dat het een MUST is dat deze zaal weer permanent opengaat voor iedereen maar zeker voor de verenigingen, de kinderen en kleinkinderen.
Deze zaal was tot vorig jaar een zekere bron van inkomsten voor vele verenigingen.
Een degelijke zaal vinden is in de streek niet evident. En een zaal in je eigen dorp en gemeenschap heeft een bijkomende meerwaarde die ook heel belangrijk is.
Met deze dag willen de Vrienden van het Lindegroen ook voelen of de mensen van Buizingen achter ons plan staan, want in de komende maanden en jaren zal er nog heel wat werk verricht moeten worden om de zaal weer fris en rendabel te maken. Dit willen ze echter in verschillende fases bereiken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief