HALLE zoekt dragers voor het Mariabeeld

C21

HALLE zoekt dragers voor het Mariabeeld

Editiepajot-felix-merckx-dragers-mariabeeld-16042014
foto Felix Merckx

De Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw van Halle wil meer met Onze-Lieve-Vrouw van Halle naar buiten te treden. Eerst en vooral in eigen stad, met de Mariaprocessie, de bidprocessie en de Weg-Om, maar evenzeer door met haar beeld deel te nemen aan andere processie die haar uitnodigen.

Op zondag 4 mei 2014 gaat de Broederschap van Onze-Lieve-Vrouw met het beeld naar Groot-Bijgaarden om er deel te nemen aan de Heilige Wivinaprocessie.
In vroeger tijden was het dragen van het miraculeuze beeld van Onze-Lieve-Vrouw een voorrecht van de Broederschappen van Onze-Lieve-Vrouw. Toen stond men letterlijk te drummen om haar beeld te mogen dragen. De laatste jaren stellen we vast dat het steeds minder evident wordt om nog voldoende dragers te vinden. Om er voor te zorgen dat Onze-Lieve-Vrouw van Halle steeds voldoende dragers heeft, start de Broederschap met de samenstelling van een vaste dragerploeg.
Deze vrijwilligers zullen in de nabije toekomst steeds instaan voor het dragen en het begeleiden van het beeld van Onze-Lieve-Vrouw in de Mariaprocessie, de bidprocessie op de 1ste zondag van september en de Weg Om. Daarnaast kunnen er ook mogelijke deelnames aan processies in andere parochies bijkomen.
Het samenstellen van deze dragersploeg betekent echter niet dat andere mensen de kans niet meer zouden krijgen om Onze-Lieve-Vrouw van Halle te kunnen dragen. Het is veeleer een garantie die de Broederschap wil inbouwen zodat het minimum aantal dragers dat nodig is steeds aanwezig zou zijn.
Er zijn geen speciale vereisten om deel uit te maken van Dragers van Onze-Lieve-Vrouw van Halle, behalve een goede fysieke conditie (en sterke schouders) hebben. Mensen die in groep willen dragen zijn ook steeds welkom. Wie interesse heeft om deel uit te maken van de Dragers van Onze-Lieve-Vrouw van Halle kan contact opnemen met Johan Vencken, voorzitter van de Broederschap via e-mail op contact@broederschapolvhalle.be  en telefonisch op 0477 568 501 of met Deken Raymond Decoster, decosterbasiliek@skynet.b . Wie wil kan ook een invulformulier invullen in de basiliek en dat via de offerblok aan de Broederschap bezorgen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief