HALLE - Kunstenaarskoppel 60 jaar getrouwd

C21

HALLE - Kunstenaarskoppel 60 jaar getrouwd

Editiepajot_halle_kunstenaars_foto_deville
Foto Bart Devillé
 

In Halle vierden Georges Cornelis (84) en Simonne Elsocht(85) hun diamanten bruiloft. Georges was en is kunstschilder en Simonne speelde viool bij het ‘Halse snaar ensemble’, of van een kunstenaarskoppel gesproken! Georges is een rasechte Hallenaar en Simonne is afkomstig van Tweebeke, nu Tubize.

Zij leerden elkaar kennen op een bal in Buizingen. Samen kregen zij één zoon, 2 kleinkinderen en al 2 achterkleinkinderen. George’s grote droom was om kunstschilder te worden, maar waren ze bij hem thuis niet mee ‘opgezet’. Volgens vader en moeder was dit geen beroep en was er niets mee te verdienen. Hij koos dan voor het beroep van huisschilder. Tezelfdertijd ging hij ook naar de academie in Molenbeek en een leraar was er communist en bevriend met Julien Lahaut. Met deze leraar discussieerde Georges veel, maar hij leerde er ook heel wat bij. Hij volgde hier 6 jaar, 7 dagen op 7, cursus. Dit bij zijn beroep als huisschilder. Omdat hij meer vrije tijd wilde als kunstschilder ging hij dan lesgeven voor ‘schilder-behanger’.
Georges Cornelis stichtte ook mee ‘Spits’, maar maakt er geen deel van uit, daar hij onafhankelijk wil blijven. Georges en Simonne hielden ook 10 jaar een schilderswinkel open aan de ‘brug van Lecocq’.
Van haar twaalf jaar volgde Simonne les aan de academie van Halle en speelde jarenlang bij het ‘Halse snaar ensemble’. Zij kreeg ook nog van burgemeester Jan Niklaas Devillé de medaille van de stad Halle uitgereikt. Vandaag schildert Georges nog, Simonne kan geen viool meer spelen ingevolge hartrose.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jul 2015
Hugo Devillé
Bart Devillé
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief