HALLE huurt opnieuw LiDAR-flitspaal voor een jaar

C21

HALLE huurt opnieuw LiDAR-flitspaal voor een jaar

Scherm__afbeelding_2024-03-26_om_12
 

De stad sluit een nieuwe huurovereenkomst af voor een LiDAR-flitspaal met 1 jaar. De verplaatsbare superflitspaal meet snelheden in zowel smalle straten als op  steenwegen en helpt zo de overdreven snelheid in kwetsbare woonwijken en schoolomgevingen terug te dringen.

De stad gaat een nieuwe huurovereenkomst aan voor een jaar voor een LiDAR-flitspaal. Aangezien enkel het bedrijf SecuRoad het LiDAR-systeem aanbiedt, gaat Halle opnieuw met dit bedrijf in zee. De prijs van 6.278 euro (excl. btw) per 7 dagen blijft geldig tot 31 december 2024. Op 1 januari 2025 volgt een herziening van de prijs. De huur wordt betaald met de opbrengst van de sancties. 
 
Verhoogde veiligheid in kwetsbare zones
Sinds april 2023 zet Halle een flitspaal in met LiDAR-technologie om de verkeersveiligheid te verbeteren in de stad. De verplaatsbare LiDAR of superflitspaal meet de snelheid met een lasersysteem. Daardoor kan het opgesteld worden in smalle straten en snel verhuizen in woonwijken, schoolomgevingen en recreatiegebieden. Dankzij de GAS 5-wetgeving worden bovendien GAS-boetes uitgeschreven voor wie minder dan 20 km per uur te snel rijdt. Overtredingen van meer dan 20 km per uur worden ook nog steeds strafrechtelijk vervolgd.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 apr 2024

archief