Robert en Jacqueline uit NEGENMANNEKE vierden hun gouden huwelijk

C21

Robert en Jacqueline uit NEGENMANNEKE vierden hun gouden huwelijk

Leeuw_goud_mergan_g_
 
Leeuw_goud_mergan_f
 
Leeuw_goud_mergan_e
 

Robert Mergan (75) en Jacqueline Van Laethem (71) vierden hun gouden huwelijk. Eind 1969 werkten ze samen bij Thomas Meadows in de Courtoisstraat in Sint-Jans-Molenbeek. Robert vroeg Jacqueline om samen de overgang van oud naar nieuw te vieren. De avond werd gestart in de jeugdclub van de Menenstraat in Molenbeek, volgens gingen ze naar de jeugdclub van Dilbeek om te eindigen in de Jonge Deken in Sint Pieters Leeuw. 

Na drie jaar verkering, trouwden ze op 7 september 1973. Volgens hun werkgever was dit een Meadowshuwelijk.  Ze gingen wonen op de Jan Debrucqlaan in Molenbeek op de grens met Laken. ln september 1975 werd zoon Geert geboren en verhuisde het gezin naar het Negenmanneke. Daar wonen ze nog steeds. ln augustus 1977 werd Gunther geboren en bleef Jacqueline thuis om voor de kinderen te zorgen. Zo’n 3 jaar later, toen de kinderen naar school konden,  ging Jacqueline ín het kantoor ASLK in de Sint Stevensstraat werken. Dat deed ze 22 jaar lang. Ook in de Sint Stevenschool ging ze 4 jaar werken als refter juf. 

Robert  bleef bij Meadows werken, maar stapte over van Airfreight op brucargo nadat Brussel werd gesloten. Het bedrijf werden immers overgenomen door Transport Bedrijf Wim Bosman uit 's Heerenberg. Robert trok nog naar het kantoor in Antwerpen nadat ook de  afdeling Brucargo dicht ging. Later verhuisde het kantoor Antwerpen nog naar Wommelgem. Na 37.5 jaar werken koos Robert voor brugpensioen. 

Met het ouder worden, begon Jacqueline met vrijwilligerswerk in het Negenhof. Robert sloot later aan en deed de balie van de Zilverlinde. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 sep 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief