LENNIK – Opslag toegangsgeld voor het gebruik van het intercommunaal containerpark in PEPINGEN

C21

LENNIK – Opslag toegangsgeld voor het gebruik van het intercommunaal containerpark in PEPINGEN

Editiepajot_etienne_van_vaerenbergh
Etienne Van Vaerenbergh. Foto ep

Lennikse schepen Etienne Van Vaerenbergh: “Eind december 2004 nam de gemeente Lennik contact op met de gemeente Pepingen met de vraag om gebruik te mogen maken van het gemeentelijk containerpark dat door de gemeente Pepingen gerealiseerd was in de Brugstraat te Pepingen.

Reeds in januari 2005 werd tussen beide gemeenten een akkoord afgesloten om een intercommunaal containerpark in Pepingen te exploiteren en reeds op 28 februari 2005 werd de overeenkomst met Pepingen en de Intercommunale Haviland door de gemeenteraad van Lennik goedgekeurd.
 
Ook Pepingen keurde het initiatief goed zodat het intercommunaal containerpark ook zijn deuren kon openen op 1 april 2005 voor de inwoners van Lennik
 
Intussen is dit intercommunaal containerpark een begrip geworden en functioneert het op een voortreffelijke wijze en tot grote tevredenheid van zowel de inwoners van Pepingen als van Lennik.
 
Bij de start was overeengekomen tussen de gemeenten Lennik en Pepingen dat het toegangsgeld beperkt zou blijven tot 1 € (één personenwagen), 2 € (personenwagen + aanhangwagen), 2 € (bestelwagen) en 4 € (bestelwagen + aanhangwagen).
 
De opbrengst van deze inkomgelden kwam in zijn totaliteit ten goede van de gemeente Pepingen die zorgde voor het onderhoud van het containerpark.
 
Intussen is komen vast te staan dat dit onderhoud meer kost dan oorspronkelijk voorzien, zodat beide gemeenten besloten de toegangsprijs als volgt te bepalen : 2 € (personenwagen),
 4 € (personenwagen + aanhangwagen), 4 € (bestelwagen) en 8 € (bestelwagen + aanhangwagen).
 
De opbrengst van deze toegangsgelden zal in de toekomst voor 12, 5 % naar de gemeente Lennik gaan, terwijl de rest van de toegangsgelden verworven blijft aan de gemeente Pepingen die aldus het intercommunaal containerpark op een degelijke en correcte wijze verder zal kunnen onderhouden”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 jan 2010
Gerrit Achterland
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief