Natuurpunt PEPINGEN en Pepingse scholen helpen vogels de winter door

C21

Natuurpunt PEPINGEN en Pepingse scholen helpen vogels de winter door

Editiepqjot_pepingen_vogels_2_foto__erckx
Foto's Felix Merckx
 
Editiepqjot_pepingen_vogels_3_foto__erckx
 

Natuurpunt deelde 220 vetbollen uit aan 5e en 6e leerjaar
Zaterdag 6 en zondag 7 februari organiseerde Natuurpunt voor de 10de keer een vogeltelweekend in Vlaanderen onder de naam "Vogels voeren en beloeren".
In de Pepingse scholen is Natuurpunt alles gaan uitleggen in het vijfde en zesde studiejaar. Elke leerling kreeg 2 vetbollen om vogels te voederen.

Natuurpunt nodigt alle Vlaamse gezinnen uit om de vogels in de tuin te tellen en de resultaten door te geven via de website.Zij gebruiken deze telresultaten als barometer voor de gezondheid van de Vlaamse vogels.
Naar aanleiding van dit weekend verdeelde Natuurpunt Pepingen 220 vetbollen onder de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van de Pepingse basisscholen.
 
Natuurpunt Pepingen: "Onze tuinvogels hadden erg te lijden onder de abnormaal gure winter. Door deze actie wilden we de jongeren kennis laten maken met de natuur in hun achtertuin. Ze kennen natuur vooral als de mooie beelden op National Geographic en vergeten dat er onder hun neus prachtige dingen te zien zijn.
 
's Winters hebben vogeltjes het soms moeilijk om voldoende voedsel te vinden. In de meeste tuinen vinden vogels tijdens de winter bovendien bijzonder weinig bessen en zaden. Daarom deelt natuurpunt Pepingen aan de leerlingen van de gemeente Pepingen vetbollen uit. Zo kunnen de leerlingen kennis maken met de vogeltjes die in hun tuin voorkomen en helpen ze hen ook om de winter door te komen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 feb 2010
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief