PEPINGEN - Kinderhuwelijk Vrije Basisschool Bellingen

C21

PEPINGEN - Kinderhuwelijk Vrije Basisschool Bellingen

Editiepajot_pepingen_trouw_1_foto_kos
Foto's KOS
 
Editiepajot_pepingen_trouw_2_foto_kos
 

In het teken van Valentijn werd in de Vrije Basisschool in Belligen een koppeltje, namelijk Marie en Seppe, van de 2de graad in het huwelijksbootje gestapt. De kinderen van het 3de en 4de leerjaar hadden dit helemaal zelf in elkaar gestoken met hier en daar wat hulp van de meester.

Het begon allemaal met een stoet naar het gemeentehuis. Hiervoor hadden de kinderen vooraf de schoolbus en auto van de meester in een feestelijk kleedje gestoken. Want ook bij een kinderhuwelijk horen ceremoniewagens. Eens aan het gemeentehuis lag de rode loper al klaar en was de huwelijksmuziek al te horen. In de raadzaal stond onze kinderburgemeester Mich Pompen en haar kindersecretaris al klaar. Zij bezorgden de klas een hele mooie huwelijksviering. En op de koop toe werd het koppeltje, de andere kinderen, juffen en meesters en de ouders of andere familieleden nadien nog getrakteerd op een heerlijk drankje.
 
Daarna liep het pasgehuwde koppeltje via de rode loper terug naar de wagens. Op school wachtte namelijk nog een groot feest met heerlijke hapjes en drankjes, veel leuke muziek, … Het hoogtepunt op het feest was natuurlijk wel de openingsdans.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 feb 2010
Felix Merckx
KOS
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief