PEPINGEN – Steun voor Kpando (Ghana)

C21

PEPINGEN – Steun voor Kpando (Ghana)

2008-02-03_herne-ghana1
 

Tijdens het komend zomerverlof trekt Luc Somers uit Herne samen met Lode Vanholder (Heikruis), Bram Cornet (Herne), Pieter Bories (Gooik) en Benjamin Braem (Halle) naar Kpando in Ghana voor het opzetten van een sportstage in een aantal scholen aan het Voltameer. Hun gemeenschappelijk engagement ligt in hun belangstelling voor ontwikkelingshulp, waarvoor zij overigens door hun actie een groter draagvlak wensen te creëren in onze regio. Tijdens een trip vorig jaar in Ghana maakte Luc Somers er kennis met het project Tsatsaboli en de plaatselijke leefgemeenschap.

“Tsatsaboli staat in het Ewe voor struisvogel. Deze vzw wil wel naar Afrika gaan doch zeker niet de kop in het zand steken. Kijken met een open blik en dan samen met de plaatselijke mensen de handen uit de mouwen steken. De problemen onder ogen zien, maar ook de mogelijkheden, de talenten,…”, zet de geestdriftige Luc de toon.
 
Mede op verzoek van de leraars van de lokale dorpsscholen was de kogel dan ook vlug door de kerk. Terugkeren met een aantal vrienden en er sportstages organiseren in enkele dorpsscholen was de meest spraakmakende en haalbare idee. Begin juli reizen de 5 sportievelingen dan ook af naar Kpando om er met de ingezamelde logistieke en financiële middelen lichamelijke opvoeding te introduceren in twee dorpsscholen. Zij hopen stellig dat het plaatselijk lerarenkorps de aangegeven weg zal verder bewandelen.
 
“Wij willen evenwel van de gelegenheid gebruik maken om ook de nodige fondsen te verzamelen voor de vele noden van de lokale gemeenschap. De lokale verankering van de vzw Tsatsaboli geeft ons de zekerheid dat de ingezamelde middelen duurzaam zullen aangewend worden” geven de Ghana-gangers aan. “Hierbij is het evenwel nog uitkijken geblazen naar sponsors en partners” blikken allen hoopvol de toekomst tegemoet.
 
De gemeente Pepingen en de Pepingse sportraad schenken 150 euro aan het project.
 
 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 apr 2008
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 10 jan 2023
Marc Sluys | 29 dec 2022

archief