Heraanleg van de Zwarte Molenstraat in ELINGEN feestelijk ingewandeld

C21

Heraanleg van de Zwarte Molenstraat in ELINGEN feestelijk ingewandeld

Elingen_zwarte_molenstraat_
Burgemeester André De Roubaix mocht het lint knippen. - Foto's Marc Sluys
 
Dsc_3677
Dsc_3678
Dsc_3687
 

Iedereen leek tevreden bij het inwandelen van de Zwarte Molenstraat in Elingen . Dit gebeurde onder begeleiding van de Concertband. Vorig jaar en het jaar voordien konden de gemeentewerklieden bijna wekelijks kleine herstellingen uitvoeren aan de nu heraangelegde weg. De weg was versleten en was dringend aan vernieuwing toe.

Bij het ontwerpen van de nieuwe weg moest rekening gehouden worden met leefbaarheid en veiligheid, maar ook met de riolering. Normaal wordt bij een herinrichting de riolering aangepakt om de afvalwaters te scheiden van het hemelwater. Dit werd ook voor de Zwarte Molenstraat overwogen. Maar om 3 redenen werd hiervan afgezien.

Na inspectie bleek de huidige riolering nog in goede staat. Bovendien wordt deze riolering afgeleid naar het rietveld in de Borrestraat voor zuivering.En als 3de belangrijk punt kon deze straat de termijn van 3 jaar, alvorens op de planning van de rioolbeheerder te geraken, niet meer aan, gezien haar zeer slechte staat. Dus werd er besloten om op kruissnelheid door te gaan met de plannen en de heraanleg.

Zonder ook maar 1 bezwaar werden de plannen door de bewoners gunstig onthaald en werd er een bouwvergunning afgeleverd.

In het najaar van 2009 konden de werken beginnen . De versleten asfalt was vlug opgebroken maar toen kwam de strenge winter en werd met de werken gedurende ongeveer 2 maanden weinig vooruitgaan geboekt.  

Met de lente kon de ploeg er terug op volle kracht tegenaan en tegen Pasen was deze nieuwe straat een feit. De straat is voor de bewoners heringericht, veiliger en duidelijker gemaakt.

Er werden parkeerplaatsen, voetpaden en fietssuggestiestroken aangelegd zodat, met wat goeie wil, iedereen zijn plaats heeft. De middengeleider heeft als doel het inhalen tegen te gaan en bijgevolg de snelheid te drukken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mei 2010
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief